Flere aksjonærer synes tilbudet fra Nordax er for lavt

Onsdag kom Nordax med et endelig tilbud på Bank Norwegian. Tilbudet er på 105 kroner per aksje. Flere av aksjonærene mener budet er for lavt.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Både den nordiske PE-forvalteren Nordic Capital og det finske finanskonsernet Sampo har bindende avtaler om å bytte aksjene sine i Bank Norwegian mot aksjer i Nordax, det skriver Finansavisen.

De to selskapene eier til sammen 22,73 prosent av aksjene i Bank Norwegian. Styret i Bank Norwegian har anbefalt aksjonærene å selge, men ikke alle eierne er like fornøyd med tilbudet de har fått fra Nordax.

– Det er ikke uventet at budet økes, men jeg trodde riktignok at vi kanskje skulle blitt innrømmet ytterligere fire til fem kroner, 109 til 110 kroner, sier Torstein Tvenge som eier drøyt 1 prosent av Bank Norwegian aksjene til Finansavisen.

Det første budet Nordax kom med i mars var på 95 kroner per aksje. Budet ble avslått.

Styreleder i Bank Norwegian utalte til FinansWatch like etter at budet på 105 kroner per aksje ble kjent, at budet reelt har gått opp med 15 kroner per aksje. Styrelederen begrunnet det med at selskapet har utbetalt fem kroner i utbytte per aksje siden det første budet ble avslått.  

Egil Stenshagen eier drøyt 2,4 prosent av aksjene i Bank Norwegian. Han ønsker ikke å selge.

– Pandemien ser nå ut til å være på retur og økonomien går stadig bedre. Vi tror derfor på gode vekstmuligheter for banken fremover. Dessuten har Bank Norwegian planer om å gå inn i nye markeder. Derfor ønsker vi å være med videre som aksjonær i denne svært veldrevne banken, sier Stenshagen til Finansavisen.

Etter at Nordax kom med et bud på 100 kroner per aksje i mai ønsket ikke det belgiske hedgefondet TreeTop som eier 4,5 prosent av Bank Norwegian å selge. Det gjorde heller ikke tidligere styreleder i banken, Bjørn Kise, som eier 2,9 prosent av aksjene.

Akseptgraden til Nordax er 90 prosent, men selskapet har forbeholdt seg retten til å redusere akseptgraden til to tredjedeler.

Nordax Bank vil utfordre storbankene sammen med Bank Norwegian

Styreleder i Bank Norwegian: Vil ikke si om andre bud er ventet

CFO-er blir ofte interim-direktører – likevel ble Klara-Lise Aasen overrasket av å bli spurt 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter