FinansWatch

Finansrådgivere dømt for grovt bedrageri mot Sbanken

Finansrådgiverne hjalp lånesøkere å forfalske lønnsslipper og selvangivelser.

Arkivbilde. Oslo Tingrett har dømt to tidligere finansrådgivere for grovt bedrageri. | Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Eieren av et finansrådgivningsselskap og en ansatt i selskapet er dømt i Oslo tingrett for å ha hjulpet lånesøkere med å forfalske lånedokumentasjon slik at de fremsto med bedre betalingsevne enn i virkeligheten, skriver DN.

Det ble utbetalt lån på tilsammen 16,6 millioner kroner til kundene, mens politiets tiltale var på totalt 32,5 millioner i lånebedrageri og forsøk på lånebedrageri.

Rådgiverne brukte dokumentene til å lure rådgivere i Sbanken som også anmeldte saken etter å ha fattet mistanke og avdekket 50 søknader med falsk dokumentasjon. Sbanken har ifølge dommen ikke lidd noe faktisk tap på lånene.

Sbanken får en erstatning på 157.000 kroner fra hver av de dømte. De må i tillegg sone henholdsvis to år og ett år og tre måneder i fengsel.

I dommen heter det at det er skjerpende for dommen at rådgiverne utnyttet situasjonen til mennesker med relativt dårlig betalingsevne til å skaffe dem lån de ville få problemer med å betjene.

Eierens forsvarer sier til DN at de vil anke dommen, ettersom etterforskning og saksbehandling stoppet opp i 2,5 år siden anmeldelsen ble tatt ut. Den ansatte ønsker ikke å anke.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch