SpareBank 1 investerer tungt i bilabonnementsselskapet Fleks

En rettet emisjon priser bilabonnementselskapet Fleks til 700 millioner kroner. SpareBank 1 er største deltaker og blir dermed jevnbyrdig med Bertel O. Steen som startet Fleks i 2019.
Rune G. Surland, styreleder Sparebank 1 Mobilitet, Simona Trombetta, direktør kjedeutvikling og tjenester Bertel O. Steen og Petter Kjøs Utengen, daglig leder Fleks. | Foto: Bertel O. Steen
Rune G. Surland, styreleder Sparebank 1 Mobilitet, Simona Trombetta, direktør kjedeutvikling og tjenester Bertel O. Steen og Petter Kjøs Utengen, daglig leder Fleks. | Foto: Bertel O. Steen

– Vi jobber hele tiden for å gjøre hverdagsøkonomien enklere for kundene. Bilhold er en sentral del av hverdagen for veldig mange, og en vesentlig utgiftspost. Vi ønsker derfor å tilby nye og nyttige løsninger også innenfor dette området. Eierskapet i Fleks åpner flere spennende muligheter som vi gleder oss til å utforske videre, sier Rune G. Surland som er styreleder i SpareBank 1-alliansens mobilitetssatsing, SpareBank 1 Mobilitet.

SpareBank 1s kunder besøker digitalbanken over 30 millioner ganger hver måned. Denne flaten blir et naturlig utgangspunkt for innovasjon og utvikling sammen med Fleks, forteller Surland.

– Fleks ligger tett opp til vår ordinære virksomhet da SpareBank 1-selskapene som nå går inn i Fleks jobber mye med billån og leasing. Det vi ser nå er at bilabonnement er en ny trend slik leasing var for flere år siden. Bilabonnement vil bli en viktig del av fremtidens bilhold, sier Surland til FinansWatch.

Bilabonnementsselskapet som ble etablert av Bertel O. Steen i 2019 har i dag 1500 biler. Ambisjonen er å vokse til over 6000 biler i løpet av de kommende to årene.

– Emisjonen vi er en del av er blant annet for å finansiere videre vekst hos Fleks. Slik det er idag er Fleks nærmest utsolgt og har mange på det de kaller varselliste til ønsket bil blir tilgjengelig. Vi ser frem til å være med og bidra til Fleks sin videre vekst og ambisjoner, sier Surland.

Selve transaksjonen skjer ved en rettet emisjon på til sammen 290 millioner kroner i Fleks som gjennomføres medio juli.

SpareBank 1 investerer 255 millioner kroner i Fleks, likt fordelt mellom SpareBank 1 Finans Østlandet, SpareBank 1 Finans Midt-Norge og SpareBank 1 Nord Norge. I tillegg overføres SpareBank 1 Mobilitet med en verdi på 74 millioner kroner til Fleks i en styrket satsning under felles merkevare.

Sparebankene og Bertel O. Steen vil eie 47,2 prosent hver. Resten av aksjene eies av investorene Strømstangen og NWT Media, samt ledelsen i Fleks.

Kjøper seg inn i Sparebank 1 Finans Nord-Norge: – En klar strategi

Jæren Sparebank utvider: – Vi er på offensiven 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også