SpareBank 1 Lom og Skjåk vil spandere flytting på tilflyttere

I et fraflyttingspreget lokalområde i Gudbrandsdalen går lokalbanken nye veier for å vokse.|
Sparebank 1 Lom og Skjåk vil tilby flyttehjelp til dem som ønsker å flytte til regionen. | Foto: Facebook.com/Sparebank 1 Lom og Skjåk
Sparebank 1 Lom og Skjåk vil tilby flyttehjelp til dem som ønsker å flytte til regionen. | Foto: Facebook.com/Sparebank 1 Lom og Skjåk

SpareBank 1 Lom og Skjåk ligger i et område som sliter med fraflytting. Nå vil banken tilby flyttehjelp dersom noen ønsker å flytte til regionen.

– Alle banker i Norge er helt like og tilbyr de samme produktene og er stort sett ganske like på pris. Som en lokalbank langt opp i Nord-Gudbrandsdalen har vi en kjempeanledning til å være noe annet. Vi har så mange verdier og kvaliteter rundt oss, en fantastisk natur og unikt reiseliv. Det er også derfor vi kaller oss fjellbanken, sier markeds- og kommunikasjonsansvarlig Kristin Nygård Lonbakken til Kom24.

Banken synes ikke det er unaturlig at de tar på seg samfunnsansvarsrollen med å øke innbyggertallet.

– Det å kunne være med å bidra til noe mer, det er noe vi som bank har jobbet med i mange år. Men det er vanskelig å finne det rette å gjøre en forskjell på. Dette med fraflytning er en stor utfordring i de fleste distrikt og bygder i hele Norge. Det er ikke så enkelt å gjøre noe med det, for folk må nødvendigvis flytte av og til, sier Lonbakken.

Banken har ordnet med en egen semitrailer som kan kjøre flyttelass mellom Oslo og Gudbrandsdalen. Banken tror ikke at flyttekampanjen alene er nok til å sørge for tilflytting, men kan bidra til at dem som vurderer det får et lite dytt.

– Vi skal være ærlige på at et av målene våre er å øke kundetilfanget vårt. Vi er helt avhengige av å vokse i tiden fremover, og det vil komme alle til gode, både de som bor og virker her. Alle er avhengig av hverandre, så det er ingen tvil om at kundeveksten også er en viktig del av denne kampanjen på sikt, sier Lonbakken.

Aurskog Sparebank: – Det er en konkurransevridning i det norske markedet

Sparebanken Vest får toppnotering for bærekraft

Disse ble kjøpt av DNB – slik har det gått  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også