Overtegning i første nedsalgsrunde av Sparebank 68° Nord

De tre største eierne i Sparebank 68° Nord selger egenkapitalbevis for 150 milioner kroner.
Adm. banksjef Tor-André Grenersen i Sparebank 68 Grader Nor | Foto: Sprebank 68° Nord
Adm. banksjef Tor-André Grenersen i Sparebank 68 Grader Nor | Foto: Sprebank 68° Nord

I vår vedtok Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank, Sparebankstiftelsen Lofoten Sparebank og Sparebankstiftelsen Ofoten Sparebank å selge seg kraftig ned i Sparebank 68° Nord. Salget skal gjennomføres i to omganger, der det selges ut egenkapitalbevis for 75 millioner kroner i hver av rundene.

– Målet er å sikre lokalt eierskap til lokalbanken. Hensikten er blant annet å gjøre stiftelsene som eiere til en trygg og sikker kapitalbuffer for banken, sier styreleder for Sparebankstiftelsen Ofoten sparebank, Steinar Sørensen, til iHarstad.

Første runde hadde en minstetegning på 1,1 millioner kroner. Den er nå avsluttet, og Sparebank 68° Nord melder om overtegning. Nå er den andre runden i gang, men denne gangen er minstetegningen 10.000 kroner. Tegningsperioden løper frem til 28. juni kl. 15. Salget tilrettelegges av Norne Securities.

De tre sparebankstiftelsene eide om lag 90 prosent av banken før nedsalget. Etter nedsalget vil Lofoten Sparebank sitte med en eierandel på 11,6 prosent, Ofoten Sparebank vil sitte med 14,3 prosent og Harstad Sparebank vil eie 32,9 prosent.

For å styrke egenkapitalbeviset ytterligere planlegges det etter nedsalget å søke opptak til handel på Euronext Growth på Oslo Børs.

Sparebanken 68° Nord med 1,5 millioner til grønn satsing

Ny nordnorsk sparebankfusjon vedtatt 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter