FinansWatch

Jæren Sparebank-sjef om resultatvekst på 85 prosent: - Vi mister færre og får flere 

Introduksjonen av kundeutbytte skal være en viktig driver bak den friske resultatveksten for Jæren Sparebank, mener banksjef Geir Magne Tjåland.

MORO MED KUNDEUTBYTTE: Administrerende banksjef Geir Magne Tjåland synes det var gøy å innføre kundeutbytte i banken. Han mener det også har gitt økt lojalitet. | Foto: Jæren Sparebank

En av grunnene til at Jæren Sparebank kan vise til 85 prosent økning i bunnlinjen i første kvartal, er gode lånemarginer fra Eika Boligkreditt. En annen grunn administrerende banksjef Geir Magne Tjåland vil dra frem, er deres satsing på kundeutbytte.
 
Jæren Sparebank leverte et resultat etter skatt i første kvartal på 27,5 millioner kroner, opp fra 14,9 millioner i samme periode i fjor.
 
– Vi er godt fornøyde. Vi har fått veldig god vekst i person markedet på boliglån. Det er nok på grunn av at vi har startet opp med kundeutbytte. Vi får veldig mange kundehenvendelser og vi mister færre og får flere kunder inn. Vi er veldig fornøyde med veksten der, sier Tjåland til FinansWatch.
 
Ble nummer 5 i landet

Han mener det var i ren sparebanktradisjon at de så på kundeutbytte som en mulighet.
 
– Vi føler det passet bra inn i sparebanktradisjonen det å dele med kundene sine. Når vi da i tillegg hadde en egenkapitalsituasjon som gjorde at vi hadde muligheten til dette, var det moro å bli den femte banken i Norge som tilbyr det, sier Tjåland.
 
Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 53,9 millioner kroner, mot 63,5 millioner i første kvartal 2020. Utlånsveksten i første kvartal ble 3,7 prosent, inkludert lån overført til Eika Boligkreditt.
 
– Netto provisjon var på et høyere nivå i år, sammenlignet med i fjor. Dette skyldes i hovedsak bedre marginer på lån overført til Eika Boligkreditt, sier Tjåland.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch