FinansWatch

DNB inndro caravanlån

En kvinne i Tromsø fikk innvilget et caravanlån, men da storbanken fikk vite om at lånet skulle brukes til å bygge et mikrohus ble lånet inndratt. Det er fordi DNB kun bevilger lån til mikrohus produsert av norske aktører. – De går med ryggen inn i fremtiden, sier kvinnen.

Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver DNB | Foto: DNB

Janne Bjerkan ønsker ikke å kjøpe en leilighet, men ville i stedet  leve et liv uten å sette store miljøfottrykk, og har lenge lekt med tanken på å kjøpe et mikrohus.

– Jeg ønsker å inngå i den bevegelsen som forbruker mindre, som bruker mindre penger og tid på å bo og mer på å leve og å reise. I tillegg er det jo et hus på hjul som gir veldig mye frihet. Og så kom regjeringen med Granavolden-plattformen hvor de oppfordret kommuner og banker til å stimulere til alternative boligformer, og jeg tenkte at «yes, nå gjør jeg det», sier Bjerkan til iTromsø, i følge E24.

Bjerkan søkte om et caravanlån med 400.000 kroner i egenkapital og en nedbetalingstid på 7 år. Det ble innvilget, men da DNB ringte for å følge opp noen dager senere og forsto at lånet var øremerket et mikrohus, trakk storbanken lånet tilbake.

Ikke bærekraftig

Kommunikasjonsrådgiver i DNB, Vidar Korsberg Dalsbø, svarer i en e-post til iTromsø at det ikke kan stemme at banken har sagt at de har valgt å fase ut lån til mikrohus fordi det ikke er et «bærekraftig konsept». Dalsbø tror rådgiver må ha sagt at det egentlig ikke var noe de finansierte per i dag, men at det eventuelt kan gjøres unntak.

– Den reelle avslagsårsaken vil jeg tro er at vi per i dag utelukkende finansierer Norske Mikrohus, med bakgrunn i blant annet manglende regulering og dokumentasjon av andre leverandører. Under nåværende lovgivning og med alle mulige variasjoner av hva som kalles «mikrohus», må vi eventuelt inngå egne avtaler med samtlige aktører for å forsikre oss om at ting blir gjort riktig, skriver Dalsbø.

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch