FinansWatch

OBOS Banken ofrer høyere rentemarging til fordel for mer konkurransedyktig rente

OBOS Banken har besluttet å senke boliglånsrentene og rentene til sameier og borettslag på grunn av bedre innlånsvilkår.

Konsendirektør Ingunn Andersen Randa i OBOS. | Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Så å si samtlige norske banker har i første kvartal meldt om lavere rentemarginer og lavere netto renteinntekter enn på samme tid i fjor. Pengemarkedsrenten, som beveger seg til dels uavhengig av styringsrenten, har derimot gått litt ned i det siste og gir bankene en mulighet til å øke lønnsomheten igjen. Alternativet er å bruke de lave prisene til å styrke egen konkurransekraft.

OBOS Banken setter i dag ned rentene på alle typer lån til privatkunder, borettslag og sameier. Det skriver selskapet i en pressemelding. Laveste boliglånsrente banken tilbyr nå er 1,29 prosent, men det er kun til kunder som oppfyller kravene for «Grønt lån».

– Våre medlemmer og boligselskaper skal være trygge på at de får konkurransedyktige betingelser over tid. Den siste tiden har pengemarkedsrenten gått ned og flere banker har justert prisene. Da er det naturlig at vi også gjør tilpasninger, sier Ingunn Andersen Randa, konserndirektør bank, eiendomsmegling og forretningsutvikling i pressemeldingen.

Renten for «standard» boliglån innenfor 75 prosent av boligens verdi er satt til 1,75 prosent.

OBOS Banken setter samtidig ned innskuddsrenten til 0,70 prosent for produktet Plasseringskonto.

LOKALBANK har valgt partnere for fondsdistribusjon og pensjon

Nøktern kredittpraksis gir Landkreditt Bank stabile resultater

BN Bank med milliardvekst i utlån i første kvartal  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch