Inntektene under press for Rindal Sparebank

Lavere renteinntekter og økt konkurranse om boliglånskundene drar ned inntektene til Rindal Sparebank.
BYGGET OM: Lokalene til Rindal Sparebank i Rindalvegen i Rindal-
BYGGET OM: Lokalene til Rindal Sparebank i Rindalvegen i Rindal-

Rindal Sparebank i Trøndelag leverer et resultat etter skatt på 2,6 millioner kroner i første kvartal. Det er 1,3 millioner sterkere enn i samme periode i fjor.

I kvartalsrapporten går det tydelig frem at selskapets inntekter er under press. Renteinntektene falt fra 17,9 millioner i første kvartal i fjor til 12,7 millioner i tilsvarende periode i år. Samtidig gikk rentekostnadene ned fra 7,5 millioner til 4,4 millioner. Legger man dette samme, ser man at netto renteinntekt faller fra 10,4 millioner i første kvartal i fjor til 7,8 millioner i år.

Marginpress

Utviklingen forklares på følgende vis i kvartalsrapporten:

«Bankens netto renteinntekter gikk vesentlig ned i andre kvartal 2020 etter rentenedsettelser i forbindelse med koronapandemien, og bankens marginer har etter det vært betydelig lavere enn tidligere. Banken har også en lav andel utlån til bedriftsmarkedet, noe som også er medvirkende til lav rentenetto. I tillegg er sterk konkurranse om spesielt boliglånskundene med på å presse marginene nedover.»

Ifølge styret kommer inntektene til å være under press også fremover.

Effekten av rentetilpasningene i forbindelse med koronapandemien, generelt lavt rentenivå, og sterk konkurranse i boliglånemarkedet medfører at bankens inntjening forventes å være under press i tiden som kommer.

Bygger om hovedkontoret

Resultatet svekkes ytterligere på grunn av noe høyere driftskostnader. Personalkostnadene er på samme nivå som i fjor, men øvrige driftskostnader øker på grunn av kostander knyttet tikl ombyggingen av bankens hovedkontor.

KLP-sjefen: Vi bruker store ressurser på å fornye pensjonssystemene våre

Skagerrak leverte sitt beste kvartal noensinne 

Kommunalbanken reknar med fallande gjeldsvekst i kommunesektoren  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også