FinansWatch

Komplett Bank i rute med vekstmålet

Styret mener banken hittil i år har lyktes med å forbedre både den underliggende kredittkvaliteten og ytelsen, i tillegg at utbyttekapasiteten er styrket.

Foto: Komplett Bank

Komplett Bank ligger godt an til å nå målet om utlånsvekst på 5-10 prosent i 2021 etter en spesielt god utvikling i mars og april.

Fasiten for selve første kvartal viser et resultat etter skatt på 62,7 millioner kroner, sammenlignet med 45,9 millioner kroner i samme periode i fjor.

Styret skriver at banken hittil i år lyktes med å forbedre både den underliggende kredittkvaliteten og ytelsen, i tillegg at utbyttekapasiteten er styrket. Det til tross for at banken i første kvartal har betalt ut sitt første utbytte noensinne.

– Jeg er glad for at Covid-19 har hatt begrenset direkte innvirkning på våre ansatte og driften så langt. Kredittkvaliteten i porteføljen fortsatte å forbedre seg i løpet av kvartalet, og selv om veksten er mer utfordrende på kort sikt, er det på mellomlang sikt mest sannsynlig en begrenset innvirkning, sier administrerende direktør Jan Haglund i en pressemelding.

Renteinntektene i første kvartal endte på 236,9 millioner kroner, ned fra 269,3 millioner kroner i samme kvartal i fjor. De totale inntektene er samtidig redusert fra fra 290,6 til 255,8 millioner kroner, mens egenkapitalavkastningen er redusert fra 13,1 i fjerde kvartal til 12,0 prosent.

Haglund sier at banken fremover vil fokusere innsatsen på å forbedre kundeopplevelsene kredittrisikoen og innkrevingsytelsen, i tillegg til å øke kostnadseffektivitet og samtidig sikre en solid kapitalposisjon med kapasitet både vekst og utbytte.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch