Komplett Bank i rute med vekstmålet

Styret mener banken hittil i år har lyktes med å forbedre både den underliggende kredittkvaliteten og ytelsen, i tillegg at utbyttekapasiteten er styrket.
Foto: Komplett Bank
Foto: Komplett Bank

Komplett Bank ligger godt an til å nå målet om utlånsvekst på 5-10 prosent i 2021 etter en spesielt god utvikling i mars og april.

Fasiten for selve første kvartal viser et resultat etter skatt på 62,7 millioner kroner, sammenlignet med 45,9 millioner kroner i samme periode i fjor.

Styret skriver at banken hittil i år lyktes med å forbedre både den underliggende kredittkvaliteten og ytelsen, i tillegg at utbyttekapasiteten er styrket. Det til tross for at banken i første kvartal har betalt ut sitt første utbytte noensinne.

– Jeg er glad for at Covid-19 har hatt begrenset direkte innvirkning på våre ansatte og driften så langt. Kredittkvaliteten i porteføljen fortsatte å forbedre seg i løpet av kvartalet, og selv om veksten er mer utfordrende på kort sikt, er det på mellomlang sikt mest sannsynlig en begrenset innvirkning, sier administrerende direktør Jan Haglund i en pressemelding.

Renteinntektene i første kvartal endte på 236,9 millioner kroner, ned fra 269,3 millioner kroner i samme kvartal i fjor. De totale inntektene er samtidig redusert fra fra 290,6 til 255,8 millioner kroner, mens egenkapitalavkastningen er redusert fra 13,1 i fjerde kvartal til 12,0 prosent.

Haglund sier at banken fremover vil fokusere innsatsen på å forbedre kundeopplevelsene kredittrisikoen og innkrevingsytelsen, i tillegg til å øke kostnadseffektivitet og samtidig sikre en solid kapitalposisjon med kapasitet både vekst og utbytte.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også