Sbanken med resultatoppgang og svak utlånsvekst

Svekket rentenetto, men styrket resultat preget Sbankens første kvartal i kjølvannet av DNBs planlagte bud på banken. Utlånstapene ble redusert fra 51 millioner kroner under første kvartal i fjor til 12,7 millioner kroner i år og banken opplever marginpress på rentensiden.
Øyvind Thomassen, adm. dir. i Sbanken.
Øyvind Thomassen, adm. dir. i Sbanken.

Sbanken fikk et resultat før skatt på 242,9 millioner kroner i første kvartal 2021, sammenlignet med 239,0 millioner kroner i første kvartal 2020. Netto renteinntekter ble redusert med 45,9 millioner kroner i kvartalet til 384,7 fra 430,6 millioner kroner under samme periode i fjor. Netto provisjonsinntekter økte med 0,2 millioner kroner.

Sbankens totale utlån er på 83,4 milliarder kroner ved utgangen av første kvartal som markerer det tredje kvartalet med svekket eller flat utvikling i utlånsvolum. Banken redegjør for marginpress på rentesiden i kvartalsrapporten som følge av det lave rentenivået i Norge.

– Tapene har holdt seg på lave nivåer i første kvartal, noe som bekrefter at bankens utlånsportefølje er blant de mest lønnsomme og robuste i markedet. Spareområdet viser fortsatt sterk og lønnsom vekst, med en økning i spareavtaler og høy aktivitet innenfor aksjehandel. Sist, men ikke minst fikk vi i mars måned nok en gang bekreftet at vi er ledende på digital innovasjon, da Cicero Consulting i sin mobilbankrapport rangerte Sbanken som Norges mest populære mobilbankapp, sier Øyvind Thomassen, administrerende direktør i Sbanken i en pressemelding.

Utbytte på 3,15 kroner per aksje ble utdelt i kvartalet.  Avkastning på egenkapitalen endte på 10,7 prosent i første kvartal. Det er noe lavere enn samme periode i fjor da avkastningen på egenkapitalen endte  på 11,2 prosent. Utlånstapene falt fra 51 millioner kroner til 12,7 millioner kroner.

– Det er spennende tider, og nå venter vi på avgjørelsen om hvorvidt DNB blir vår nye eier. Uansett utfall av prosessen vil vårt hovedfokus fortsatt være å levere ledende digitale løsninger til Norges mest fornøyde bankkunder. Innovasjonskraft, sterkt kundefokus og dyktige medarbeidere er kjerneelementer i Sbanken-konseptet, og jeg er sikker på at også nye eiere vil være opptatt av å videreutvikle disse verdiene, sier Thomassen.

DNBs oppkjøp

I midten av april annonserte DNB at det ønsker å kjøpe Sbanken for 11,1 milliarder kroner. Tilbudsperioden vil løpe til 24. mai.Budet har imidlertid ikke falt i smak hos flere av Sbankens kunder, som har gått hardt ut i blant annet sosiale medier med sin misnøye. Konkurrentene Bulder Bank og Himla bank sa til FinansWatch at bankene opplevde økt kundetilfang som følge av oppkjøpsnyheten. Sbanken innførte rentegaranti og det samme gjorde Bulder Bank.

 

Kvamme i Bulder Bank: – Rentegarantien er ikke en bløff 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter