FinansWatch

Carnegie-ansatte med 3,2 millioner i snittkompensasjon

De ansatte i Carnegie deler på over 2 milliarder i kompensasjon etter et svært godt år og høy aktivitet i markedet.

Foto: Illustrasjon: Colourbox

De 623 ansatte i Carnegie Investment Bank ab deler på 2 milliarder kroner i lønn, bonus og utbyte for 2020, skriver Dagens Næringsliv. Det tilsvarer en snittkompensasjon på rundt 3,2 millioner kroner for alle ansatte.

Av konsernets totale inntekter på 3,2 milliarder svenske kroner, kommer 2,5 av disse fra rådgivningstjenester som inkluderer blant annet bistanden i forbindelse med egenkapitalinnhentinger, gjeldstransaksjoner, samt fusjoner og oppkjøp.

Det norske meglerhuset rapporterte i 2020 om totale driftsinntekter på 472 millioner kroner, sammenlignet med 362 millioner kroner året før. Overskuddet endte for den norske grenen på 133,7 millioner kroner, nesten en dobling fra året før takket rekordhøyt tempo i kapitalmarkedet.

– Det nordiske markedet fortsetter å være det sterkeste markedet for børsnoteringer i Europa, og dette både håper og tror vi kommer til å vedvare i overskuelig fremtid. Det siste året har vi også sett at noteringsaktiviteten har økt betraktelig i det norske markedet, basert på sterk appetitt for transaksjoner fra både norske, nordiske og internasjonale investorer, sier Petter Hagen, sjef for investment banking i Carnegie as, til Dagens Næringsliv.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch