Fana Sparebank-sjefen: – Et solid fundament for videre satsning på vekst

Fana Sparebank snur skuta i første kvartal. Adm. direktør Lisbet K. Nærø sier kapitalgrunnlaget er styrket som en kombinasjon av flere faktorer.
Lisbet K. Nærø, adm dir, Fana Sparebank. | Foto: Fana Sparebank
Lisbet K. Nærø, adm dir, Fana Sparebank. | Foto: Fana Sparebank

Fana Sparebank melder om et resultat etter skatt på 31,4 millioner kroner i første kvartal 2021, sammenlignet med minus 16,2 millioner kroner i samme periode i fjor.

Det gir en egenkapitalavkastning på 4,8 prosent, mot minus 2,8 prosent i første kvartal i fjor.

Netto renteinntekter er samtidig ned fra 95,1 til 81,5 millioner kroner, mens kostnadsprosenten fra bankvirksomheten har steget fra 54,1 til 62,6 prosent.

– Vi tar med oss tre hovedpunkter fra årets første måneder. Først og fremst er kapitalgrunnlaget vårt styrket gjennom en kombinasjon av regulatoriske tilpasninger, sammensettingen av vår egen utlånsportefølje og resultatene våre. En kjernekapitaldekning på 18 prosent gir et solid fundament for videre satsning på vekst i et tøft og konkurranseutsatt marked, sier administrerende direktør Lisbet K. Nærø i en pressemelding.

Dernest sier hun at banken har tatt et steg videre i ambisjonene for bidra til at de globale klimamålene oppnås, og at hun er stolt over at banken er kåret til Norges tredje beste arbeidsplass av Great Place To Work.

– Det store arbeidet som ligger bak disse resultatene er viktige for vår mulighet til å utvikle Fana Sparebank i en krevende tid, oppsummerer Nærø.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også