FinansWatch

Oppkjøpsfond selger seg ut med milliardgevinst

Etter fem år er det klart for HitecVision-exit i Asset Buyout Partners. Kjøperen er svenske Balder, som verdsetter selskapet til 9 milliarder kroner.

Egil Stokka, seniorpartner og juridisk direktør i HitecVision. | Foto: HitecVision

Norske HitecVision har ifølge en melding blitt enig om å selge Asset Buyout Partners, som eier flere større oljebaser, til det svenske selskapet Balder.

Avtalen verdsetter selskapet til 9 milliarder kroner, og ifølge Dagens Næringsliv skal gevinsten være på rundt 3 milliarder kroner.

HitecVision selv vil ikke kommentere gevinsten, men har følgende å si om exiten:

– For oss har dette vært en flott reise og etter læreboken om private equity-vekst. Vi har hatt et utmerket samarbeid med ABP-teamet og vil gi dem æren for deres eksepsjonelle gjennomføring av strategien, sier Egil Stokka, seniorpartner og juridisk direktør i HitecVision, i en melding.

ABP ble grunnlagt i 2016 av HitecVision og William W. Wittusen, administrerende direktør i ABP, for å bygge et eiendomsselskap med fokus på virksomhetskritiske olje- og gassrelaterte eiendeler, leid ut på langsiktige kontrakter til solide motparter.

HitecVision mener at siden oppstarten har ABP bygget en unik forretningsplattform på strategisk lokalisert eiendom, og infrastruktur som ligger til grunn for ledende norske industrisektorer.

– Vi ser på dette oppkjøpet som en stor mulighet for Balder til å utvide sin tilstedeværelse i Norge, med eiendommer og beliggenhet perfekt posisjonert for nåværende og fremtidige næringer. ABP er et spennende selskap, som vi er takknemlige for å kunne ønske velkommen inn i Balder-familien, sier administrerende direktør i Balder Erik Selin i Balder.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch