FinansWatch

Axactor styrker bunnlinjen – skal spare 50 millioner

Inkassoselskapet Axactor må øke lønnsomheten og har iverksatt et stortstilt kostnadskuttprogram for å nå målet.

Johnny Tsolis, adm. dir. i Axactor har iverksatt et kostnadsprogram på 4,8 millioner euro. | Foto: Axactor

Inkassoselskapet Axactor fikk et driftsresultat på 15,1 millioner euro i første kvartal i år. Det er en styrking fra 11,1 millioner euro i samme periode i fjor. Axactor spesialiserer seg i kjøp av misligholdte lån og tredjepartsinkasso.

Inntektene endte på 61,0 millioner euro, opp 10 prosent fra 55,6 millioner i fjor.

– Vi opplevde god fremgang i det som vanligvis er et litt rolig kvartal. I løpet av kvartalet sluttførte vi den omfattende finansielle restruktureringen vi offentliggjorde på slutten av fjoråret, noe som gir oss en mer komfortabel likviditetssituasjon. Vi igangsatte også et kostnadsreduksjonsprogram med mål om årlige besparelser på 4,8 millioner euro. Begge deler vil være viktige bidragsytere mot målet vårt om å øke egenkapitalavkastningen og begynne å betale utbytte, sier Johnny Tsolis, konsernsjef i Axactor i en pressemelding.

Axactor har gjort flere grep for å styrke lønnsomheten fremover gjennom kvartalet. De har et sterkt ønske om å forbedre lønnsomheten og har blant annet hentet inn 50 millioner kroner gjennom utstedelse av nye aksjer. I tillegg kjøpte de en større andel av sitt eget investeringsselskap av John Fredriksens Geveran og refinansierte sine kredittlinjer.

Totalt skal det nye kostnadsprogrammet som ble iverksatt i kvartalet bety 4,8 millioner euro i besparelser. I kvartalet ble det også regnskapsført engangseffekter til omstilling på 3,2 millioner euro.

– Axactor har som mål å bedre egenkapitalavkastningen over tid, som resultat av økte stordriftsfordeler, endringer i produktporteføljen, reduserte finanskostnader og gradvis innfasing av lavere priser på misligholdte lån. Selskapet ser vekstmuligheter innen tredjepartsinkasso og gjennom synergier mellom forretningsområdene 3PC og NPL, mens forretningsområdet REO ikke er kjernevirksomhet og vil fases ut over tid, sier Tsolis.  

Skar: – Et eventuelt fravær av Sbanken tydeliggjør Nordnets utfordrerposisjon

Nordea-sjefen: – Vi jobber hele tiden med å se hvordan vi kan forenkle prosessene

DNB Markets: Alle våre områder går bra – noen ekstremt bra  

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch