DNB annonserer oppstart av tilbudsperioden

DNB eier per nå 10,5 millioner kroner av aksjene i Sbanken. Fra mandag har resten av aksjonærene 20 dager på seg til å vurdere budet fra storbanken.
Foto: PR/DNB
Foto: PR/DNB

DNB opplyser i en børsmelding at tilbudsdokumentet er godkjent fredag av Oslo Børs. Det betyr at aksjonærene i Sbanken har fra mandag 26. april kl. 09.00 til 24. mai kl. 16.30 å bestemme om de skal godta tilbudet fra DNB.

Som det ble kjent i forrige uke har DNB framsatt et frivillig tilbud om å kjøpe alle aksjene i Sbanken for 103,85 kroner per aksje, for totalt 11,1 milliarder kroner. Banken har satt en akseptgrense på 90 prosent, noe som betyr hvis banken oppnår dette vil eventuelel utestående aksjer bli tvangsinnløst.

DNB opplyser at de per nå har sikret seg 10,5 millioner av aksjene i Sbanken, tilsvarende rundt 9,8 prosent.

Styret i Sbanken har i forbindelse med budet anbefalt aksjonærene å stemme ja til tilbudet. De største aksjonærene i selskapet som samlet sett representerer 29 prosent av de utstedte aksjene, har på visse vilkår og betingelser forpliktet seg til å akseptere tilbudet. Dette inkluderer Altor Invest som samlet sitter på 25 prosent av aksjene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også