FinansWatch

Sparebanken Vest gir millionstøtte til senter for kunstig intelligens

Gjennom Agenda Vestlandet ønsker Sparebanken Vest å støtte innovasjon med støtte fra kunstig intelligens.

Siren Sundland, konserndirektør Strategi og Digital Distribusjon i Sparebanken Vest. | Foto: Sparebanken Vest

Sparebanken Vest har gjennom stiftelsen Agenda Vestlandet gitt ni millioner kroner til NCC – Norwegian Cognitive Center. NCC forsker på kunstig intelligens i næringslivet og er allerede støttet av flere industriklynger, blant annet NCE Finance Innovation og NCE Media.

– Kunstig intelligens treffer næringslivet som en stiv kuling fra vest. Derfor har vi gitt støtte til Norwegian Cognitive Center, slik at næringslivet kan sette seil for å henge med i digitaliseringen, sier Siren Sundland, styreleder i Agenda Vestlandet og konserndirektør i Sparebanken Vest i en pressemelding.

Agenda Vestlandet er en stiftelse opprettet av Sparebanken Vest for å være en drivkraft i den grønne omstillingen.

– Vi ser at kunstig intelligens hurtig snur opp ned på etablerte forretningsmodeller i alle næringer, sier Sundland. Norwegian Cognitive Center skal bistå bedrifter med å ta i bruk kunstig intelligens og dermed styrke innovasjonskraften i bedriftene, sier Sundland.

NCC skal ikke bare hjelpe næringslivet på Vestlandet, men driver også forskning til nytte for offentlig sektor og privat sektor. Det ble startet som et prosjekt i NCE Media, men vokste til å bli et eget kompetansesenter med støtte fra NCE Finance Innovation, GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation, Proptech Innovation og NCE Media.

– Sentret er nå i full drift, åpent for alle, og man kan nå henvende seg til oss for å få bistand og hjelp til sine AI-prosjekter. Med støtten fra Agenda Vestland vil aktiviteten fremover øke, og kapasiteten mer enn dobles, avslutter Odd Gurvin, prosjektleder i NCC.

If går inn som samarbeidspartner i testsenter for selvkjørende framkomstmiddel

– Kompensasjonsordningen er en fremragende fintech-prestasjon

Huddlestock satser knallhardt mot finanssektoren i Tyskland  

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch