Sparebanken Vest gir millionstøtte til senter for kunstig intelligens

Gjennom Agenda Vestlandet ønsker Sparebanken Vest å støtte innovasjon med støtte fra kunstig intelligens.
Siren Sundland, konserndirektør Strategi og Digital Distribusjon i Sparebanken Vest. | Foto: Sparebanken Vest
Siren Sundland, konserndirektør Strategi og Digital Distribusjon i Sparebanken Vest. | Foto: Sparebanken Vest

Sparebanken Vest har gjennom stiftelsen Agenda Vestlandet gitt ni millioner kroner til NCC – Norwegian Cognitive Center. NCC forsker på kunstig intelligens i næringslivet og er allerede støttet av flere industriklynger, blant annet NCE Finance Innovation og NCE Media.

– Kunstig intelligens treffer næringslivet som en stiv kuling fra vest. Derfor har vi gitt støtte til Norwegian Cognitive Center, slik at næringslivet kan sette seil for å henge med i digitaliseringen, sier Siren Sundland, styreleder i Agenda Vestlandet og konserndirektør i Sparebanken Vest i en pressemelding.

Agenda Vestlandet er en stiftelse opprettet av Sparebanken Vest for å være en drivkraft i den grønne omstillingen.

– Vi ser at kunstig intelligens hurtig snur opp ned på etablerte forretningsmodeller i alle næringer, sier Sundland. Norwegian Cognitive Center skal bistå bedrifter med å ta i bruk kunstig intelligens og dermed styrke innovasjonskraften i bedriftene, sier Sundland.

NCC skal ikke bare hjelpe næringslivet på Vestlandet, men driver også forskning til nytte for offentlig sektor og privat sektor. Det ble startet som et prosjekt i NCE Media, men vokste til å bli et eget kompetansesenter med støtte fra NCE Finance Innovation, GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation, Proptech Innovation og NCE Media.

– Sentret er nå i full drift, åpent for alle, og man kan nå henvende seg til oss for å få bistand og hjelp til sine AI-prosjekter. Med støtten fra Agenda Vestland vil aktiviteten fremover øke, og kapasiteten mer enn dobles, avslutter Odd Gurvin, prosjektleder i NCC.

If går inn som samarbeidspartner i testsenter for selvkjørende framkomstmiddel

– Kompensasjonsordningen er en fremragende fintech-prestasjon

Huddlestock satser knallhardt mot finanssektoren i Tyskland  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også