Laber interesse for fastrentelån hos bankene

Av Danske Bank, Nordea, DNB, Sparebank 1 og BN Bank, er det kun sistnevnte som har opplevd økt pågang etter fastrentelån.
Direktør for privatmarkedet i BN Bank, Endre Jo Reite. | Foto: Geir Mogen/BN Bank
Direktør for privatmarkedet i BN Bank, Endre Jo Reite. | Foto: Geir Mogen/BN Bank

Dagens Næringsliv har spurt Danske Bank, Nordea, DNB, Sparebank 1 og BN Bank om de har opplevd økt pågang etter fastrentelån, etter at Norges Bank fremskyndet rentehevingen. BN Bank er den eneste som oppgir økt etterspørsel etter fastrentelån.

– Etterspørselen er 70 prosent opp, men fra et lavt nivå. Dessverre følger prisen renteforventningene, og stiger ofte før folk rekker å bekymre seg, opplyser leder for personmarked, Endre Jo Reite, i BN Bank til Dagens Næringsliv.

Få som binder

Både i Norge internasjonalt har de lange rentene steget betydelig siden desember. Ti års statsrente i Norge har økt fra 0,9 prosent i desember, til rundt 1,4 prosent i mars.

Generelt er det svært få nordmenn som velger å binde boliglånsrenten. Siden 2005 har andelen boliglån med flytende rente ligget over 90 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Danske Bank registrerte en strøm av kunder som ville ha veiledning om fastrentelån da Norges Bank hevet styringsrenten høsten 2018 og våren 2019. Pågangen var imidlertid størst i timene og dagene like etter at rentehevingen ble kunngjort, opplyser banken.

Regiondirektør Elisabeth G. Pedersen for personmarked i Sparebank 1 SR-Bank, framholder at banken merket en økning i kunder som ville binde renten i ukene etter at styringsrenten ble kuttet til null prosent i fjor. Det er likevel en liten andel av bankens kunder som har fastrente, sammenlignet med flytende rente.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter