FinansWatch

Banksjef i SMN ble hacket

Facebook-kontoen til banksjef Guri Moum Brede ble hacket slik at det så ut som hun gikk ut med et investeringstips til sine følgere.

Foto: Magnus Eidem

Banksjef Guri Moum Brede i SpareBank 1 SMN opplevde mandag denne uken å få sin personlige Facebook-konto hacket.

Posten som lå ute Bredes facebookside viste et bilde av Fredrik Skavlan som intervjuer Petter Stordalen, hvor det så ut som banksjefen hadde lagt ut en kommentar hvor hun anbefalte et investeringstips som hadde gitt stor avkastning.

– Det er veldig uheldig. Jeg kan garantere at jeg ikke kommer med investeringstips på denne måten, i alle fall, sier Guri Moum Brede til lokalavisen Snåsningen.

Hun kunne selv ikke se meldingen på sin konto, men fikk meldinger fra flere som reagerte. Brede har nå fått kontroll på situasjonen og fått endret passord.

Brede er klar over problemet med hacking, og FinansWatch har også skrevet tidligere om flere bankkunder i blant annet SpareBank 1, Eika-alliansen og DNB som har blitt forsøkt svindlet.

Det er derimot første gangen banksjefen opplever dette problemet.

– Det skjer med jevne mellomrom, men jeg har vært forskånet for det før, sier Brede til avisen.

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch