FinansWatch

Andebu Sparebank får sin første kvinnelige styreleder

Ingrid Knotten Haugberg (43) ble denne uken valgt til ny styreleder i Andebu Sparebank.

Ingrid Haugberg (46) er første kvinnelige styreleder i Andebu Sparebanks 158 år lange historie. | Foto: Øyvin Hansen

Andebu Sparebank har 158 års historie og i år fikk banken sin første kvinnelige styreleder. Ingrid Knotten Haugberg (43) ble denne uken valgt av forstanderskapet til å ha øverste oppsyn med sparebanken.

– Jeg er egentlig ikke så veldig opptatt av likestillingsspørsmål, men samtidig er jeg ydmyk for at det har vært mange kvinner som har kjempet for at vi er der vi er. Jeg tenker det er rart det ikke har vært kvinnelige styreledere før, og at det er litt tilfeldig at det ble akkurat meg akkurat nå. Men det er jo mange menn i ledelsen i banken, sånn sett passer det bra. Kjønnsbalanse er viktig, det at begge kjønn er representert i ulike fora gjør at vi får inn forskjellige perspektiv og kan ta bedre beslutninger, sier Ingrid Knotten Haugberg i en melding.

Haugberg er opprinnelig trønder, oppvokst i Meråker utenfor Trondheim, men har bodd 17 år i Andebu, hvor hun bor på gården Haugberg med mann og to barn.

Haugberg er utdannet ved landbrukshøyskolen i Ås og til daglig jobber hun i landbruksavdelingen hos Statsforvalteren i Vestfold og Telemark.

– Jeg er blitt glad i Andebu og liker godt bankens rolle som støttespiller for lokalsamfunnet. Det var en av grunnene til at jeg sa ja til å bli med i styret for to år siden. At jeg nå ble spurt om å være leder, kom litt overraskende, men det var veldig hyggelig å få den tilliten. Og jeg er vel sånn skrudd sammen at jeg liker å ta en utfordring når jeg får den. Vi kommer til å savne Sigbjørn (Myhre) og Rolf (Fevang) i styret, men det er mange andre styremedlemmer med god kompetanse, og banken har en bunnsolid administrasjon, så da var det enklere å si ja til å være leder.  Den viktigste oppgaven vår blir å forvalte verdiene som er skapt så de er der for fremtidige generasjoner, sier Haugberg.

Klar for vekst

– Andebu Sparebank har en unik og god situasjon. Vi har en lang historie, lokal tilhørighet, en kjent og trygg merkevare og ligger i et område som er tett befolket med stort potensial for vekst. Vi skal vokse, og utfordringen er å finne ut hvordan vi skal vokse. Det er en spennende utfordring: Hvordan vi skal utvikle oss og være relevante for kundene framover, sier Haugberg, som samtidig understreker at banken har det godt i Eika Gruppen og at planen er å fortsette med lokal uavhengighet og lokalt navn.

I tillegg til Haugberg er også John Arve Knippen valgt inn som nestleder i styret etter å ha vært varamedlem noen år. John Henry Bråvold er valgt inn som nytt styremedlem.

Sunndal Sparebank gjør endringer i styret

Sparebankforeningen har valgt nytt styre 

Sørøst-Norge-fusjon godkjent i representantskapene 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch