FinansWatch

Nordea med solid økning i lån til næringseiendom

Nordea økte utlånene til næringseiendom med over 15 prosent i fjor og ble like store som Handelsbanken på delt andreplass. DNB er fortsatt klart størst.

Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Nordeas lån til næringseiendom økte fra 85,3 i 2019 til 98,1 milliarder kroner i fjor. Med det ble banken akkurat like store som Handelsbanken, som også i 2019 lå på andreplass, skriver Finansavisen.

Det er fortsatt et solid stykke opp til DNB, som troner på toppen med 202,1 milliarder kroner.

– Vi hadde ikke budsjettert med så høy vekst, men det var veldig mye aktivitet i markedet og mange transaksjoner som krever finansiering, sier Thomas Due, leder for utlån til næringseiendom i Nordea, til Finansavisen som bringer oversikten.

– Vår eksponering mot næringseiendom er vi fremdeles komfortabel med. Vi kommer nok ikke til å vokse like mye i år, men har ambisiøse planer i år og, vi er ikke utsolgte, sier Due til Finansavisen.

Mens Nordea økte utlånene med 15 prosent til næringseiendom, falt gikk Danske Bank tilbake 2,7 prosent til 51,1 milliarder kroner.

Swedbank ligger uforandret på 20 milliarder kroner, mens BNBank økte 11,4 prosent til 15,8 milliarder kroner.

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch