FinansWatch

Komplett Bank foreslår sitt første utbytte

Styret skriver at utdelingen er i tråd med bankens langsiktige strategi for verdiskaping og utbyttepolitikk.

Stig Eide Sivertsen, styreleder i Komplett Bank. | Foto: Pressefoto (begge)

Styret i Komplett Bank foreslår i forkant av generalforsamlingen å betale et kontantutbytte på 0,42 kroner per aksje for 2020. I tillegg ønsker styret en fullmakt til å distribuere aksjonærene et ekstra midlertidig kontantutbytte på inntil 0,28 kroner per aksje fjerde i kvartal 2021, eller senest før ordinær generalforsamling i 2022.

«Det foreslåtte utbyttet er Komplett Banks første, og det er i tråd med bankens langsiktige strategi for verdiskaping, samt dens utbyttepolitikk. Denne policyen sier at kapital som ikke er brukt til vekst skal fordeles til aksjonærene. Som det fremgår av Q4 2020-rapporten, forventer Komplett Bank å kunne distribuere 30-50 prosent av nettoresultatet mens vi opprettholder kapasiteten til å utvide lån til kunder med 10 prosent», skriver styret i en børsmelding.

Komplett Bank opplyser om at de har vært i dialog med Finanstilsynet om den foreslåtte utbetalingen, og understreker at den er i henhold til retningslinjene fra Finansdepartementet.

Ved full utdeling utgjør det totale utbyttet 0,70 kroner per aksje for 2020, tilsvarende 28 prosent av det samlede overskuddet for 2019 og 2020.

Den ordinære generalforsamlingen holdes 15. april.

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch