SR-Bank kjøper regnskapsbyrå

Sparebank 1 SR-Bank Forretningspartner gjør et oppkjøp som vil doble både omsetning og antall ansatte.
Arkivbilde. | Foto: SpareBank 1 SR-Bank
Arkivbilde. | Foto: SpareBank 1 SR-Bank

Sparebank 1 SR-Bank Forretningspartner har inngått avtale med Tveit Regnskap om oppkjøp av store deler av Tveit Regnskap. Ifølge SR-Bank vil oppkjøpet gjøre det nye selskapet til en av landets største aktører innen regnskaps- og rådgivningstjenester.

Det nye selskapet vil bestå av omtrent 400 medarbeidere og ha en omsetning på rundt 450 millioner kroner. Kundelisten vil ha 7000 oppføringer langs kysten fra Bergen til Oslo.

– Dette blir en merkedag i historien om SpareBank 1 SR-Bank ForretningsPartner. Vi har hatt en fin utvikling siden oppstart i 2015, og er allerede godt posisjonert i markedet med kompetente medarbeidere og en spennende kundeportefølje, og denne sammenslåingen tydeliggjør ambisjonen i vår satsning. Sammen med Tveit Regnskap, skal vi kunne tilby våre kunder et enda bedre og bredere tjenestetilbud, og våre ansatte et enda sterkere og utviklende kompetansemiljø. Dette gir også et godt grunnlag for videre vekst og lønnsomhet, sier administrerende direktør Atle Håvarstein Nilsen i SpareBank 1 SR-Bank Forretningspartner i en pressemelding.

Oppkjøpet skal godkjennes av Konkurransetilsynet. Og det er ikke hele Tveit Regnskap som ligger i potten. SR-Bank Forretningspartner overtar alt av Tveits eide virksomheter utenfor Haugalandet og Sunnhordland, og 51 prosent av virksomheten i de to nevte områdene.

– Regnskapsbransjen og næringslivet er i endring, og for mindre aktører er det utfordrende å henge med på utviklingen innen teknologi, kompetanse og regelverk. Når vi går sammen med ForretningsPartner gir det både ansatte og kunder i Tveit Regnskap store muligheter fremover. Vi blir en sterkere organisasjon, vi trygger arbeidsplassene og rigger oss for å vokse videre. Kundene våre vil vinne på dette fordi de får et styrket tilbud, fra et miljø med enda bredere kompetanse enn i dag, sier styreleder Jone Tveit i Tveit Regnskap.

– Med denne satsingen styrker vi tilbudet til bedriftskundene. Vi skal bidra til at disse lykkes ved å være til stede for dem i den daglige driften og bistå i viktige beslutningsprosesser. Det er et stort potensial for å tilby disse tjenestene til både eksisterende og nye kunder, og ikke minst har pandemien vi står i, vist at det er stor verdi i å være tett på kundene, sier Tore Medhus, konserndirektør for bedriftsmarked i SpareBank 1 SR-Bank.

Jone Tveit blir med det nye selskapet videre som styremedlem og rådgiver og skal jobbe med strategi og forretningsutvikling.

– Vi har alltid sett på Tveit Regnskap som en sterk konkurrent. Vi har stor respekt og ydmykhet for det de har bygget opp gjennom sin 52 års historie. Tveit Regnskap bidrar til lokal verdiskapning, er et veldrevet og fremtidsrettet selskap med dyktige ledere og faglig sterke medarbeidere med et stort engasjement for kundene sine. Dette skal vi bygge videre på. Jeg ser frem til at vi får 220 nye kollegaer. Sammen skal vi bli sterkere enn hva vi hadde vært hver for oss, med en felles ambisjon om å være både kundens og medarbeidernes førstevalg, sier Nilsen.

Hanne Nordgaard: – Det vil bli tungt å være liten og alene fremover 

Hegra Sparebank er rigga for meir vekst

– I ny jobb får jeg lov til å sette strategien og gjennomføre den 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også