FinansWatch

SpareBank 1 Gudbrandsdal tok flere utlånsrekorder i 2020

Banken har aldri opplevd større innskuddsvolum enn i fjor, mens utlånsveksten var nesten 300 millioner høyere enn budsjettert. – Vi hadde en meget sterk utlånsvekst på 11,8 prosent, som i hovedsak skyldes økt investeringsvilje i privatmarkedet.

Adm. banksjef Per Ivar Kleiven trekker frem flere positive hendelser i 2020, til tross for svakere resultatutvikling. | Foto: Sparebank 1 Gudbrandsdal

– Vi hadde opprinnelig store planer for vekst og utvikling da vi startet året, men koronapandemien fikk oss til å revurdere alle planer. Vi fryktet det verste, men året endte langt bedre enn vi turte å håpe på, sier Per Ivar Kleiven, administrerende banksjef i Sparebank 1 Gudbrandsdal, til FinansWatch.

Etter rekordåret i 2019 fikk Sparebank 1 Gudbrandsdal i 2020 et resultat etter skatt på 106,8 millioner kroner, 47,6 millioner kroner svakere enn året før. De samlede inntektene falt i samme periode fra 307,6 til 260,3 millioner kroner og skyldes i hovedsak redusert netto renteinntekter som følge av rentenedsettelsene i første halvår av 2020. I tillegg har banken en betydelig negativ verdiendring på de finansielle eiendelene.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch