FinansWatch

Grong Sparebank ansetter egen rådgiver for bærekraft

Sparebanken øker satsingen på bærekraft i organisasjonen. Rådgiveren skal først og fremst bidra til å forsterke kompetansen internt, men også synliggjøre bankens arbeid til investorer og lokalsamfunnet.

Jon Håvard Solum, administrerende banksjef i Grong Sparebank. | Foto: Pressebilde

– Først og fremst er det en jobb som skal gjøres internt. Vi ønsker å bygge kompetanse og rutiner for at bærekraft skal gjennomsyre arbeidet vi gjør, sier adm. banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum til KOM24.

Ifølge banken vil vedkommende få hovedansvaret for å identifisere og prioritere bankens bærekraftsarbeid.

Dette innebærer blant annet ansvar for at organisasjonen har tilstrekkelig faglig kunnskap om bærekraft i alle ledd. Rådgiveren skal også følge opp forretningsområdene i deres arbeid med samfunnsansvar og bærekraft, og ansvar for å videreutvikle strategien banken har på området.

Ifølge Solum er det også en viktig faktor at Grong blir bedre å kommunisere fremgangen ut til markedet, eiere og lokalsamfunnet.

– Vi er gode fra før, vi ligger langt fram, men vi er dårlig til å fortelle om det. Vi ønsker å bli bedre. Personen som blir ansatt håper vi er noen som ser muligheten til å påvirke en middels stor bank i riktig retning, sier Sulum til KOM24.

– Vi har aldri vært så stengt eller levert så gode tall

Grong Sparebank med rekordtall etter at de solgte bankbygget 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch