Grong Sparebank ansetter egen rådgiver for bærekraft

Sparebanken øker satsingen på bærekraft i organisasjonen. Rådgiveren skal først og fremst bidra til å forsterke kompetansen internt, men også synliggjøre bankens arbeid til investorer og lokalsamfunnet.
Jon Håvard Solum, administrerende banksjef i Grong Sparebank. | Foto: Pressebilde
Jon Håvard Solum, administrerende banksjef i Grong Sparebank. | Foto: Pressebilde

– Først og fremst er det en jobb som skal gjøres internt. Vi ønsker å bygge kompetanse og rutiner for at bærekraft skal gjennomsyre arbeidet vi gjør, sier adm. banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum til KOM24.

Ifølge banken vil vedkommende få hovedansvaret for å identifisere og prioritere bankens bærekraftsarbeid.

Dette innebærer blant annet ansvar for at organisasjonen har tilstrekkelig faglig kunnskap om bærekraft i alle ledd. Rådgiveren skal også følge opp forretningsområdene i deres arbeid med samfunnsansvar og bærekraft, og ansvar for å videreutvikle strategien banken har på området.

Ifølge Solum er det også en viktig faktor at Grong blir bedre å kommunisere fremgangen ut til markedet, eiere og lokalsamfunnet.

– Vi er gode fra før, vi ligger langt fram, men vi er dårlig til å fortelle om det. Vi ønsker å bli bedre. Personen som blir ansatt håper vi er noen som ser muligheten til å påvirke en middels stor bank i riktig retning, sier Sulum til KOM24.

– Vi har aldri vært så stengt eller levert så gode tall

Grong Sparebank med rekordtall etter at de solgte bankbygget 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også