Netfonds-arvinger må betale staten etter siste runde i retten

Netfonds-arvingene krevde opprinnelig milliarder i erstatning fra staten, men må nå i stedet betale 5,1 i millioner kroner i sakskostnader.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

I 2015 saksøkte Netfonds og gründer Rolf Dammann staten etter at selskapet ble nektet å drive bank- og forsikringsvirksomhet, samt nettmegling.

Saken har vært oppe til behandling i rettssystemet to ganger, men i en dom fra Borgarting lagmannsrett denne uken fremgår det at staten frifinnes og arvingene etter Dammann må betale 5,1 millioner kroner i sakskostnader.

Det skjer etter at tingretten i 2018 ga Netfonds-arvingene delvis medhold, og staten ved Finansdepartementet ble dømt til å betale 55 millioner kroner for å ha brutt EØS-reglene. Ifølge E24 krevde Dammann opprinnelig rundt fem milliarder fra staten i erstatning, selv om dette beløpet ble justert ned.

– Den viser at konsesjonspraksisen som Finansdepartementet har ført når det gjelder bank og forsikringsselskaper er i tråd med EØS-retten, sier regjeringens advokat Torge Sunde til E24.

Da saken var oppe til behandling i tingretten ba arvingene om en en rådgivende uttalelse fra domstolen til Det europeiske frihandelsforbund (Efta). De er derfor overrasket over den nye dommen.

– Vi er overrasket over dommen og uenige i de rettslige bedømmelsene, ikke minst i lys av Efta-domstolens konklusjoner i saken, skriver arvingenes advokat, Knut Bergo, i en SMS til E24 torsdag.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også