SpareBank 1 SMN bytter ut finansrådgiverne i undervisningsprogram

SMN har ansatt 20 studenter som i 2021 skal undervise elevene i programmet  «Økonomi og karrierevalg».
Foto: Magnus Eidem
Foto: Magnus Eidem

– Siden skolene nå har fått dette som obligatorisk læring har etterspørselen etter kurset økt betraktelig. Vi er heldige som har fått på plass et spennende samarbeid med 20 engasjerte studenter, som elevene i større grad kan relatere seg til, sier banksjef Arne Ingar Elven, til Trønderbladet.

Hvert år deltar tusenvis av elever i skolen gjennom undervisningsprogrammet «Økonomi og karrierevalg». Her får ungdommer i tiende klasse mulighet til å reflektere rundt sitt eget og familiens forbruk, og hvordan valg i dag kan påvirke fremtidig økonomi.

Kurset har tidligere blitt gjennomført av finansrådgivere i SpareBank 1 SMN, men i år har banken i samarbeid med Ungt Entreprenørskap hentet inn eksperthjelp fra 20 studenter som skal undervise tiendeklassinger over hele Midt-Norge.

– Jeg ser frem til å besøke Eid skole og undervise tiendeklassingene der. Håpet er at de skal bli både informert og inspirert, slik at de er bedre i stand til å ta gode valg for egen fremtid. Selv får jeg gjennom dette erfaring med å opprette en egen studentbedrift og samarbeide med andre studenter, det er en skikkelig bonus, sier Magnus Gaare, som er en av studentene som har fått deltidsjobb i banken.

Ifølge banken er studentene satt til å samarbeide på tvers i små grupper, og er selv ansvarlig for planlegging, presentere programmet ute på skolene og samtidig starte egen studentbedrift der roller og ansvar i gruppen må fordeles.

Eldar Rønning tror studentene vil nå godt frem med budskapet til de yngre elevene. 

– Å lære ungdom gode pengevaner, er samfunnsansvar i praksis for oss i banken. Nå topper vi laget med studenter som selv kjenner utfordringene på kroppen. De har kanskje nylig flyttet hjemmefra, begynt å tjene penger i deltidsjobber, og de har fått merke hva det koster med mat, månedskort og kanskje en vaskemaskin som går i stykker, sa Eldar i høst da banken startet prosessen med å ansette studenter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også