FinansWatch

Finans Norge arrangerer NM i personlig økonomi for skoleklasser

Den beste klassen får representere Norge i EM i «European Money Quiz».

NM i personlig økonomi for ungdomskoleklasser arrangeres av Finans Norge i mars. | Foto: Berit Roald / NTB

Finans Norge har i dag åpnet påmeldingen for norske ungdomsskoleklasser til Pengequiz 2021. Konkurransen er NM-versjonen av den europeiske konkurransen European Money Quiz hvor skoleklasser fra hele Europa konkurrerer i kunnskap om personlig økonomi.

Det norske skoleverket har fra flere hold blitt kritisert for å ha for lite økonomi i læreplanene sine, men siden skolestart høsten 2020 har det vært en del av pensum.

Den norske konkurransen arrangeres av Finans Norge, med støtte fra Kunnskapsdepartementet.

Selve konkurranseformen er en som elevene kjenner godt fra klasserommet allerede – den norske quiz-appen Kahoot. Quizen går av stabelen 17. mars og alle som ønsker å delta må delta samtidig. I tillegg til å ha rett svar er også hvor raskt man svarer avgjørende for poengsummen i Kahoot.

Den klassen som blir best i Norge vil så velge ut to representanter som skal representere dem i EM.

Mer fra FinansWatch

Høland og Setskog Sparebank overraska over Finanstilsynet 

Administrerande banksjef John Sigurd Bjørknes i Høland og Setskog Sparebank, seier dei er overraska over at Finanstilsynet oppmoda dei om å revurderer utbytte for 2020. – Det er ikkje heldig at banken ikkje får disponere overskotet innafor ramma styret meiner er forsvarleg, seier Bjørknes til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste Nytt