FinansWatch

BRAbank med badwill på 347 millioner kroner

BRAbank er fornøyd med det underliggende resultatet for den nyfusjonerte banken og er godt posisjonert for positv utvikling fremover. I fjerde kvartal måtte banken derimot anerkjenne store engangs- og restruktureringskostnader.

Administrerende direktør i BRAbank, Oddbjørn Berentsen. | Foto: Easybank

BRAbank melder om et resultat før skatt på 325,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2020, sammenlignet med 20,2 millioner kroner i samme periode året før. Netto renteinntekter endte i fjerde kvartal på 138,1 millioner kroner, opp fra 69,6 millioner kroner i samme periode i 2019.

Justert for engangs- og restruktureringskostnader i forbindelse med fusjonen, samt ekstra Covid-19 tapsavsetning på 20 millioner kroner, ville derimot resultat før skatt blitt redusert til 23,5 millioner kroner.

Banken forklarer dette med at i forbindelse med fusjonen ble det identifisert en badwill på 346,8 millioner kroner, som er inntektsført som en negativ driftskostnad i fjerde kvartal. Badwill oppstod som følge av banken ble tilført netto eiendeler og forpliktelser i fusjonen som oversteg den virkelige verdien på emisjonsstørrelsen med 346,8 millioner kroner.

– Vi er fornøyde med det underliggende resultatet i fjerde kvartal for nye BRAbank, og banken er godt posisjonert for positiv utvikling fremover, sier administrerende direktør Oddbjørn Berentsen, i en melding.

Easybank ASA og BRAbank ASA fusjonerte 1. oktober 2020 med førstnevnte som overtakende bank, mens banken valgte å endre navn til BRAbank.

Som følge av fusjonen fikk den nye banken en annualisert egenkapitalavkastning på 116,7 prosent i fjerde kvartal mens brutto utlånsportefølje utgjør 6,25 milliarder kroner. Justert for nevnte engangshendelser utgjør avkastningen på egenkapitalen 6,1 prosent i fjerde kvartal.

Styret skriver i rapporten at de i tiden fremover vil ha fokus på å ta ut kostnadssynergier i forbindelse med fusjonen og forbedre lønnsomheten. Banken har også et ønske om å skalere opp SMB-forretningsområdet med flere partnere og produkter.

– Styret skriver at BRAbank vil i tiden fremover ha fokus på å levere en attraktiv egenkapitalavkastning og skape verdier for våre aksjonærer. Dette skal vi gjøre gjennom en kostnadseffektiv drift, god risikostyring, effektiv utnyttelse av egenkapitalen og tilby førsteklasses produkter og løsninger til våre kunder og partnere, kommenterer Berentsen.

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch