Sparebank1 SR-Bank: Kundenes krigskasse har vokst kraftig

Ifølge nye kundeundersøkelser har bufferen til bankkundene økt 7,5 prosent, samtidig som trenden viser at kundene sparer mer gjennom fond.
Foto: Foto: Jan Inge Haga/SpareBank 1 SR-Bank
Foto: Foto: Jan Inge Haga/SpareBank 1 SR-Bank

Sparebank1 SR-Bank har kartlagt kundenes forbruk og sparing i 2020. Rapporten viser en ty delig trend hvor kundene sparer mer enn noen gang før, skriver Bergensavisen.

– Kundene våre har i snitt 20.000 kroner mer på konto nå enn for ett år siden. De aller fleste har en robust økonomi og tåler noen krisemåneder til, sier banksjef Vibeke Thomassen Hope til BA.

Banksjefen understreker at det er store forskjeller blant kundene som har fast jobb og lav boliglånsrente, mens situasjonen for de som er permitterte eller arbeidsledige ikke har hatt mulighet til å spare.

Trenden er likevel at kundenes gjennomsnittlige bankinnskudd har økt de siste månedene. Hope trekker frem at spesielt fondssparing har økt med 13 prosent.

– «Krigskassen» til gjennomsnittskunden vår har blitt 7,5 prosent større. Til sammenligning var økningen én prosent i perioden 2014–2019. Et slikt hopp har vi ikke sett tidligere. Dagens generasjon har opplevd boligprisvekst, lønnsvekst og høye oljepriser. Så kom koronaen der de for første gang ser viktigheten av å ha penger i bakhånd, sier Hope.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også