Skagerak Sparebank får kritikk fra Finanstilsynet

Finanstilsynet fant mange feil hos Skagerak Sparebank etter tilsyn i desember 2019. Banken mener de har rettet opp i det meste.
Adm. banksjef i Skagerrak Sparebank, Jan Kleppe. | Foto: Skagerrak Sparebank
Adm. banksjef i Skagerrak Sparebank, Jan Kleppe. | Foto: Skagerrak Sparebank

– Her er det mye rot. Dette er en liten bank, men skal man først lage regnskaper kan man like gjerne gjøre det riktig. Å rapportere korrekt om utviklingen i dårlige lån, er ikke veldig vanskelig, så det fremstår som noe hjelpeløst, sier kapitalforvalter og tidligere bankanalytiker og forvalter Sigmund Håland til Dagens Næringsliv

I tilsynsrapporten datert 25. Januar i år, skriver Finanstilsynet at “Det stedlige tilsynet har avdekket vesentlige mangler ved bankens styring og kontroll, spesielt på kredittområdet og hvitvaskingsområdet. Flere av forholdene er blitt påpekt av Finanstilsynet i forbindelse med tidligere stedlig tilsyn. Finanstilsynet finner det kritikkverdig at disse forholdene ikke er fulgt opp” 

Banken har foreløpig ikke fått ilagt noen bot for regelbruddene. Hvorvidt banken risikerer noen bot er foreløpig ikke kjent, skriver DN. 

Banksjef Jan Kleppe i Skagerrak Sparebank sier til DN at banken er opptatt av å rette seg etter Finanstilsynets krav. 

– Dette er en inspeksjon som ble gjort for en stund siden, gjennom høsten 2019. Mesteparten av det som er omtalt i rapporten er på plass allerede. Vi ønsker ikke å komme med kommentarer til Sigmund Hålands vurderinger utover at det er en analytikers privilegium å kunne kommentere og spekulere i hva som ligger bak innholdet i Finanstilsynets rapporter. Vi ønsker å holde en god dialog med Finanstilsynet og jobbe systematisk for å dekke inn påpekte svakheter i tråd med Finanstilsynets forventninger, sier Kleppe til avisen.

Skagerrak Sparebank kjøper Best Eiendomsmegler 

Det går bedre for Skagerrak Sparebank nå, men resultatet er svakere enn forventet

Obos-bankens Ebbesen: – Veldig mange nøkkeltall er bedre enn i 2019 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også