KLP Banken vokser videre

Økte driftsinntekter og vekst i begge utlånsområdene løfter resultatet til banken.
Foto: KLP
Foto: KLP

KLP Banken melder om et resultat før skatt på 31,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2020, sammenlignet med 25,0 millioner kroner i samme periode i 2019.

Netto renteinntekter endte på 90,8 millioner kroner, mot 83,5 millioner kroner i samme kvartal i 2019.

For hele 2020 fikk banken et resultat før skatt på 136,8 millioner kroner og renteinntekter på 328,8 millioner kroner, mot henholdsvis 82,9 og 292,9 millioner kroner året før.

Det fører til at egenkapitalavkastning i samme periode har økt fra 4,8 prosent i 2019 til 6,2 prosent ved utgangen av fjerde kvartal 2020.

KLP Banken finansierer boliglån og annen kreditt til personkunder samt lån til kommuner, fylkeskommuner og selskaper som utfører offentlige oppgaver. I tillegg administrerer bankkonsernet utlån fra morselskapet Kommunal Landspensjonskasse.

Den samlede utlånsvirksomheten er inndelt i forretningsområdene personmarked og offentlig marked.

KLP Banken hadde en vekst på 2,2 milliarder kroner i personmarkedet, mot 2,1 milliarder året før. KLP Bankens utlånsvolum i offentlig marked har samtidig økt med 1,2 milliarder i 2020.

I høst gjennomførte KLP Banken konsernintern fusjon med KLP Bankholding, hvor banken var overtakende selskap. Formålet med fusjonen var å sikre en forenklet forenkle selskapsstruktur ved å samle alle eiendelene i ett enkelt selskap.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter