FinansWatch

Sparebanken Vest deler ut 100 millioner ekstra til lag og organisasjoner

Sparebanken Vest bevilger nye 100 millioner kroner som skal være øremerkeet til å gjenoppbygge organisasjoner og frivillighet på Vestlandet.

Foto: Sparebanken Vest

– Etter nesten ett år med uro og uforutsigbarhet er det mange lag og organisasjoner som blør. Vi vil gjøre det vi kan for at de skal komme raskt tilbake til slik det var før pandemien og sikre kontinuitet, sier Hallgeir Isdahl, styreleder i Sparebankstiftelsen Sparebanken Vest, i en melding.

Derfor har Sparebankstiftelsen til Sparebanken Vest besluttet en ekstraordinære bevilgning på 100 millioner kroner, som er øremerket tiltak som er med på å gjenoppbygge organisasjoner og frivillighet på Vestlandet.

– Det er viktig for oss å sikre at lag, organisasjoner og kulturaktører kan fortsette sitt viktige arbeid også etter denne krisen, sier Bjørn Thømt, daglig leder i Sparebankstiftelsen.

Styrken som sparebank

Korona-fondet, som ble lansert i mars i fjor, har også vært populært. Hittil har banken delt ut i overkant av 60 millioner kroner til nærmere 1.200 frivillige organisasjoner som har økonomiske utfordringer som følge av korona-situasjonen.

– Vi skal være ledende på bankdrift, men vi skal også ta samfunnsansvar. Som sparebank så kjenner vi på det ansvaret vi har for å styrke lokalsamfunn og verdiskapningen her i vest, sier konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth.

Det er fortsatt nesten 40 millioner kroner igjen av Korona-fondet, så banen håper på enda flere søknader fremover.

– Når jeg ser den gleden som Korona-fondet sprer så blir jeg både stolt og rørt. Det er svært viktig for oss å levere på samfunnsoppdraget vårt ved å stille opp for de som har blitt rammet ekstra hardt av pandemien, og vi håper på enda flere søknader til fondet fremover, sier Kjerpeseth.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch