FinansWatch

Resurs Bank traff fartshump i andre halvår

Den svenske forbrukerfinansieringsbanken hadde fall både i topplinjen og bunnlinjen, men styrket likevel lønnsomheten. Og synderen er i stor grad den norske virksomheten.

Adm. dir. Nils Carlsson i Resurs Bank.

Svenske Resurs Bank, som også i Norge er store på finansiering i butikk og forbrukerkreditt, rapporterer en nedgang i utlånsvolumet på to prosent i andre halvår. Utlånsvolumet ved utgangen av 2020 var på 30,9 milliarder SEK.

Driftsinntektene falt med seks prosent til 1,66 milliarder SEK og driftsresultatet endte på 568 millioner SEK, en nedgang på 22 prosent.

I perioden hadde banken en planlagt engangskostnad knyttet til omstilling på 70 millioner SEK, noe som naturligvis satte sitt preg på bunnlinjen.

Driftsresultatet før tap ble 958 millioner SEK, en nedgang på 13 prosent.

For hele regnskapsåret 2020 falt driftsresultatet til Resurs Bank med 19 prosent til 1,19 milliarder SEK.

Tøft i Norge

Resurs Bank skriver i sin årssluttsrapport at nedgangen i utlån har sin naturlige forklaring i overgangen til en mer restriktiv og langsiktig bærekraftig kredittmodell. Strengere kredittkrav senker også utlånene, men gir mindre tap, skriver selskaper i rapporten.

Resurs har hatt problemer med å få markedsandeler i Norge den siste tiden, men sier nå at det tar seg opp etter at de endret produktporteføljen til mer attraktive produkter. Negativ utvikling i valuta senket også bidraget fra den norske virksomheten.

Norge er Resurs' største marked utenfor Sverige med 21 prosent av utlånene.

I rapporten skriver Resurs Bank at nesten hele nedgangen på seks prosent i utlån gjennom året skyldes lavere markedsandel i Norge. I tillegg har Resurs Bank ikke fått godkjent et skattefradrag på 31 millioner SEK etter oppkjøpet av yABank i 2018. Beslutningen er anket til til den svenske skatteetaten.

Resurs Bank tar nedskrivninger på 22 millioner 

Nordgaard er ikke fornøyd med veksten i fjor: – Vanskelig å konkurrere på nasjonale foreningsavtaler

Sparebank 1 Østfold Akershus: – Vi har større utbyttekapasitet 

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch