FinansWatch

SR-Bank selger politistasjon for 126 millioner

Banken begrunner salget med at de ikke har interesse av å eie eiendommer de ikke bruker i den daglige bankdriften.

Foto: Foto: Jan Inge Haga/SpareBank 1 SR-Bank

– Vi har ingen interesse av å eie eiendommer som vi selv ikke bruker i vår daglige bankdrift. I dette tilfellet er det slik at Entra hadde en opsjon om kjøp av bygget som de valgte å benytte seg av, sier konserndirektør for kommunikasjon i SR-Bank, Thor Christian Haugland, til Aftenbladet.

Årsaken til at bankbygget er en del av porteføljen til SpareBank 1 Sr-Bank er at da banken trengte en ny politistasjon i Stavanger på 1990-tallet vant banken anbudet på finansieringsbiten.

Banken har de siste 24 årene leid ut bygget til politiet, men har nå solgt bygget til Entra for 126 millioner kroner.

– Vi har hatt våre årlige leieinntekter, og er fornøyd med den avkastningen vi har hatt på Lagårdsveien 6 totalt sett, sier Thor-Christian Haugland.

Etter salget av politistasjonen på Lagårdsveien sitter SR-Bank igjen med tre eiendommer som de eier. I tillegg til Finansparken og Domkirkeplassen eier de fortsatt det tidligere hovedkontoret i Bjersted. Ifølge avisen jobber banken med å selge det tidligere hovedkontoret, men har ikke lykkes med å få en kjøper på plass.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch