Snorre Storset slår tilbake mot InkassoPartner

Nordea Norge deler ikke bekymringen til InkassoPartner om at bankene står ovenfor store tap, eller at utlånsporteføljene vil bli rammet av en konkursbølge.
Foto: PR
Foto: PR

Lederen av InkassoPartner, Geir Grindland, mener ifølge Nettavisen at Norge står ved et kokepunkt i innkassomarkedet, hvor han blant annet frykter en konkurs- og misligholdsbølge fremover.

– Usikkerheten er stor, men vi er ikke så bekymret, verken i bedrifts- eller privatmarkedet. Mange klarer seg godt og har tatt grep. Selv om det på bedriftssiden er stor usikkerhet, er vel konkurstallene så langt på det laveste nivået siden 1988, sier adm. direktør Snorre Storset i Nordea Norge til Nettavisen.

Grindland mener det burde påføre bankene store tap, men den frykten deles ikke av Nordea.

– Det kan du si, men vi mener vi generelt har en god kredittkvalitet. I første og andre kvartal i fjor satte vi av 2,3 milliarder kroner. Så hadde vi noen tilbakeføringer i tredje kvartal, før vi igjen satte av litt i fjerde kvartal. Isolert sett mener vi at tapsavsetningene er betryggende.

Nordea la torsdag frem regnskapsbøkene for fjerde kvartal 2020 som viste et resultat etter skatt på 725 millioner euro for hele konsernet, sammenlignet med 750 millioner euro samme periode i fjor. For hele året økte resultatet fra 1,5 til 2,3 milliarder euro sammenlignet med 2019.

Nordea publiserer ikke separate finansielle tall for den norske virksomheten, men opplyser at totale utlån steg med rundt 12 prosent i 2020 til 724,4 milliarder kroner.

Marjamaa: – Rådgivningsmodellen vår har stått seg godt gjennom 2020 

Norge eneste virksomhet i Nordea-konsernet som også vokser gjennom oppkjøp  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter