Kredittforeningen for Sparebanker har etablert sitt første grønne rammeverk

Aasen Sparebank er en av bankene som nå går sammen for å finansiere lokale, bærekraftige prosjekter.

Kredittforeningen for Sparebanker (KfS) har etablert sitt første grønne rammeverk for obligasjonsfinansiering og vurderer utstedelse av grønt obligasjonslån, fremgår det av en melding torsdag.

Aasen Sparebank er en av bankene som nå går sammen for å finansiere lokale, bærekraftige prosjekter

– Omgivelsene våre forventer at vi som lokal sparebank bidrar, og det skal vi selvsagt gjøre. Dette er et av grepene vi nå tar, sier Bjørn Asle Hynne, administerende direktør i Aasen Sparebank.

Hynne peker på at grønne innlån og utlån inngår i bankens bærekraftsstrategi og kan knyttes opp mot flere av bankes bærekraftsmål, samt EUs miljømål.

I dette samarbeidet er det Kredittforeningen for Sparebanker som lager rammeverket for utstedelse av grønne obligasjoner.

Mindre ressurskrevende

– Dette gjør grønn finansiering enklere og mindre ressurskrevende for oss banker. KfS henter investorer og sikrer full transparens i hele kjeden. Slik kan vi konsentrere oss om å finne de gode, miljøvennlige prosjektene å hjelpe, forklarer Hynne.

Rammeverket støtter opp om FNs bærekraftsmål og de utlån som tilfredsstiller kriteriene for rammeverket. 

Banken mener dermed de er i posisjon til å gi grønn finansiering på både privat og næring. Kvalifiserte miljøprosjekter kan for eksempel være energieffektive boliger og næringsbygg, bærekraftig landbruk, fornybar energi og grønn transport

– Vi har et ansvar om å støtte bærekraftige økonomiske aktiviteter i vårt nærområde. Vi oppfordrer kunder i Innherred til å ta kontakt dersom de har et grønt prosjekt som behøver finansiering, sier han.

KfS har ambisjoner om å ta en aktiv rolle for å skape en grønnere fremtid gjennom samarbeid med sparebankene i Norge.

– Det vil vi gjøre ved at grønne prosjekter i de lokale sparebankene finansieres gjennom KfS sin utstedelse av grønne obligasjoner. På denne måten kan samarbeidet bidra til at mer grønn kapital når frem til de mindre og mellomstore sparebankene, sier konsernsjef Lars W. Lynngård.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter