FinansWatch

Sbanken best i finansbransjen i innovasjonsindeks

Årets måling er den fjerde målingen på rad hvor Sbanken måles som best i finansbransjen og den første hvor banken havner på topp i kategorien digital innovasjon.

Foto: Sbanken

– Dette er en stor anerkjennelse til alle mine dyktige kollegaer som hver dag jobber alt de kan med å skape verdens beste kundeopplevelser. Selvsagt oppleves det som ekstra gøy at vi i koronaåret 2020 scorer bedre enn noensinne før, for året har på ingen måte vært enkelt, sier daglig leder i Sbanken Øyvind Thomassen i en melding.

Hvert år siden 2015 har Norges Handelshøyskole (NHH) tatt for seg å måle hvordan kunder opplever norske selskapers innovasjonsevne knyttet til sitt kommersielle, sosiale og digitale arbeid. Resultatene publiseres i form av Norsk Innovasjonsindeks (NII), hvor en høy score indikerer at kundene oppfatter bedriften som en markedsdriver og game changer.

Øverst på listen topper IKEA med en score på 73,8 poeng. Sbanken kommer totalt på en fjerdeplass med en score på 67, men er best i finansbransjen.

Ellers fra bransjen rangeres Gjensidige blant annet med en score på 58,0, mens DNB og SpareBank 1 scorer henholdsvis 57,9 og 57,3 poeng.

Thomassen sier at Sbanken har gjennom flere år jobbet metodisk og etterrettelig med å gjøre smarte valg enkle for alle kunder, og det er noe de belønnes for.

– Bare i 2020 har vi lansert en revolusjonerende fondsprismodell på en plattform for sparing med de beste forvalterne fra inn- og utland. Vi har også lagt til rette for mer etisk sparing gjennom lavkarbonmerking av fond. Samlet sett gjør dette at Sbanken-kunder nå investerer hele 9 av 10 kroner i positivt merkede fond og at hele 25 prosent av all nettofondskjøp var hos Sbanken. Dette vitner om at miljøbevisste valg fra oss treffer godt hos kunder som selv er bevisste i sine valg, sier Thomassen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch