Helgeland Sparebank bak skjema med banksammenslåing

Koronapandemien har ført til at sammenslåingen med SpareBank 1-alliansen har blitt litt forsinket. Komplekse problemstillinger og hjemmekontor har ført til at prosessen har tatt lenger tid enn først antatt.
Administrerende direktør i Helgeland Sparebank, Hanne Nordgaard. | Foto: Pressefoto
Administrerende direktør i Helgeland Sparebank, Hanne Nordgaard. | Foto: Pressefoto

I mars blir Helgeland Sparebank en del av SpareBank 1-alliansen, og som FinansWatch har skrevet tidligere har banken 350 ansatte som jobber med å komme i mål med prosjektet. Men sammenslåingen skulle egentlig vært gjennomført ved årsskiftet.

– Koronapandemien har medført at vi stort sett har jobbet desentralisert fra hver vår kontorpult med prosjektet. Det har vært en del komplekse problemstillinger, og når det ikke har vært mulig å sitte rundt et bord og diskutere har det bidratt til at det har tatt lenger tid enn vi først så for oss, sier direktør for forretningsutvikling, Øyvind Karlsen, som har ledet prosjektet, til Helgelendingen.

Kundene i SpareBank 1 Nord-Norge på Helgeland vil først bli en del av den nye banken fra 18. oktober. Det er også datoen da den fysiske samlokaliseringen av de to bankene blir gjennomført.

– Vi skulle gjerne hatt både kundene og ansatte fra Sparebank 1 om bord tidligere i prosessen, men det tar litt lenger tid. Vi påfører kundene en endring vi vet er bra for dem, men som de ikke selv har bedt om, og da ser vi fram til å bevise at dette blir bra, sier markeds- og kommunikasjonssjef Majken Hauknes, til avisen.

Selv om Helgeland Sparebank nå går inn i Sparebank1-alliansen vil de fortsatt være en selvstendig bank. Administrerende direktør i Helgeland Sparebank, Hanne Nordgaard, har også uttalt til FinansWatch tidligere at de vil fortsette med både selvstendig ledelse og styre og fatte sine egne beslutninger.

Det var også en av forutsetningene for at de valgte å inngå en slik sammenslåing.

– Vi blir del av et kompetansenettverk, og får felles innkjøp og IT-utvikling. Det er de tre tingene som skal bringe banken inn i fremtida på en tryggere måte enn vi hadde klart aleine, uttalte Nordgaard nylig til FinansWatch.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også