FinansWatch

Estisk domstol krever undersøkelse av Danske Bank-dokumenter i hvitvaskingssak

En stor mengde lekkede dokumenter i forbindelse med bankens estiske filial og hvitvaskingssaken skal nå undersøkes for å se om noe ulovlig har skjedd.

Foto: Danske Bank/PR

Høsten 2020 ble det lekket en stor mengde dokumenter i forbindelse med Danske Banks hvitvaskingssak i Baltikum. Nå krever retten i Talinn at dette skal utredes for å finne ut om noe ulovlig har funnet sted, skriver FinansWatch Danmark.

Bransjeavisen viser til advokatfirmaet Magnusson Estonia, som er advokat for en av de totalt 11 tiltalte i hvitvaskingssaken.

Mens mediene i Estland kan viderebringe den konfidensielle informasjonen uten frykt for straff, ser det ifølge opplysningene ikke like bra ut for personen som står bak lekkasjene. Aktor mener derimot at lekkasjene ikke har sine røtter i Estland, og mener også at de tiltalte potensielt kan søke om erstatning på grunn av at omdømmet deres har blitt skadet.

Mer fra FinansWatch

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch