Sparebankstiftelsen DNB gir bort 75 millioner til prosjekter for barn og unge

Sparebankstiftelsen DNB gir bort 75 millioner kroner, fordelt på 29 prosjekter for barn og unge, rundt om i landet.
Stiftelsen Christian Radich får 8 millioner kroner til flere Windjammer-tokt i årene fremover. | Foto: NTB
Stiftelsen Christian Radich får 8 millioner kroner til flere Windjammer-tokt i årene fremover. | Foto: NTB

Sparebankstiftelsen DNB støtter 29 prosjekter for barn og unge i årets gavedryss, på totalt 75 millioner kroner.

Dette er de ti prosjektene som får mest støtte:

Restaurering av naust og sjøhus: Forbundet Kysten skal i gang med et landsdekkende prosjekt med å sette i stand naust og sjøhus, og dermed sikre at barn og unge skal få gode opplevelser med natur og kystkultur fremover. Forbundet har tidligere fått støtte til bygging av tradisjonsbåter, og nå får de 10,5 millioner kroner til naustprosjektet.

På tokt med Christian Radich: Skoleskipet Christian Radich er arena for «Windjammer», et program for ungdommer mellom 18 og 25 år, som står utenfor utdanning, opplæring eller skole og trenger en ny start. Sparebankstiftelsen DNB har tidligere støttet programmet, og nå får Stiftelsen Christian Radich 8 millioner kroner til flere Windjammer-tokt i årene fremover.

Feiring av Frivillighetens år i 2022: For å synliggjøre og feire Frivillighetens år i 2022, skal lokale krefter, lag og foreninger samarbeide om å skape aktivitet i nærmiljøet i kampanjen «Vår Dag». Frivillighet Norge får 5,5 millioner kroner til prosjektet.

Tilgjengeliggjør historiske foto: I samarbeid med Nasjonalbiblioteket skal den historiske billedsamlingen fra NTB, VG, Aftenposten og Aktuell digitaliseres og gjøres tilgjengelig for allmennheten. NTB får 5 millioner kroner til prosjektet.

Videreføring av talentsatsing: Nasjonalballetten UNG er en talentsatsing hvor de beste unge norske danserne og internasjonale talenter får plass i et eget ungdomskompani. Den Norske Opera & Ballet har fått støtte både til etableringen i 2015 og videreføringen i årene etter. Nå får de 3,9 millioner kroner til Nasjonalballetten UNG 2021-2023.

Unges deltagelse i demokratiet: Barnas Valg er en digital plattform der barn lærer om demokratiet i Norge, om politiske prosesser og får innsikt og erfaring med å stemme og delta i valg. Det tilbys et undervisningsopplegg for 5.-10. trinn. Redd Barna får nå 3,6 millioner kroner i støtte til å videreutvikle Barnas Valg og oppdatere undervisningsmaterialet

Restaurering av Oslofjorden: Sabima vil ta med barn og unge ut i fjæra og la dem bidra til å skape en friskere fjord for framtiden. Sammen med studenter, forskere og fagmiljøer vil de finne løsninger for å bedre Oslofjordens miljøtilstand. I tillegg utvikles undervisningsmateriell slik at flere kan ta løsningene i bruk. Sabima får 3,5 millioner kroner til prosjektet.

Kunst i skolen: «Kunsten å lære» er et skoleprogram der elevene jobber med kunst i kombinasjon med skolefag. Kunstnere deltar i skolehverdagen og kunstaktivitetene bakes inn i den vanlige undervisningen. Programmet følges av et forskingsprosjekt som ser på effekten på elevenes læring. Innlandet Fylkeskommune får 3,38 millioner kroner til gjennomføring av programmet over tre år.

En bedre hverdag for rusmiddelavhengige: Foreningen For Helhetlig Ruspolitikk (FFHR) skal i gang med et prosjekt i samarbeid med Norges Golfforbund, som bygger på erfaringene fra Fotballstiftelsen og deres Gatelag. De vil tilby mennesker med psykiske lidelser eller rusutfordringer et aktivitetstilbud for bedre livsmestring, med muligheter for arbeidstrening og veiledning. FFHR får 3 millioner kroner til prosjektet.

Mer fysisk aktivitet i skolen: Gjennom Aktiv365 kurses skoleelever til å bli aktivitetsledere. Målet er å bidra til mer fysisk aktivitet på skolen. Sparebankstiftelsen DNB har allerede støttet tiltaket i tre år, og nå får Vestfold og Telemark Idrettskrets 3 millioner kroner til videreføring av prosjektet for tre nye år.

Sparebankstiftelsen strør om seg - bevilger 7,9 millioner kroner til 186 prosjekter 

SpareBank 1 SR-Bank støtter skøytetalent med 100.000 kroner

Sparebankstiftelsen DNB deler ut 106 millioner kroner  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også