FinansWatch

Sparebank 1 SMNs julegave til de ansatte kom med ekstra ansvar

De ansatte fikk 1500 kroner i julegave, men kom også med et vilkår om hvordan gaven kan brukes. Målet er å styrke regionens lokale næringsliv.

Illustrasjonsbilde. Sparebank 1 SMNs hovedkontor i Trondheim. | Foto: Magnus Eidem

Sparebank 1 SMNs julegave til de ansatte på 1500 kroner kom i år med en oppfordring til å bruke pengene til å handle lokalt, skriver avisen Inderøyingen.

–I år er det viktigere enn noensinne å støtte bedriftene der vi bor. Arbeidsplasser, butikker og levende bysentrum avhenger av at vi alle tar julehandelen lokalt. Slik kan vi gjøre en forskjell for de som driver butikkene og for de som jobber der, sier banksjef Guri Moum Brede i SpareBank 1 SMN til avisen.

Ifølge bankens konjunkturbarometer er 4800 bedrifter og 38.000 ansatte i regionen sterkt påvirket av pandemien.

– De ansatte får et gavekort i julegave. De kan handle hva de vil, så lenge de handler i nærområdet der de bor. På den måten er vi med og støtter det lokale næringslivet, samtidig som de ansatte får en fin julegave, forteller Brede til avisen Snåsingen.

Også blant de ansatte har vilkåret blitt tatt godt imot.

– Julegaven var virkelig ikke forventet. Men når banken legger opp til at det skal pløyes inn i lokalt næringsliv, så gir de jo samtidig et ekstra bidrag til handelstanden. Vi samler som regel en vennegjeng i Sul i månedsskiftet november/desember for få med oss Jul i Sul. Men i år måtte vi ta en mer koronavenlig vri. Sa da ble gaven brukt til et godt måltid, og en god prat over bordet med gode venner. Vi har blitt mer bevisst gjennom dette året, og gjør mye mer av handelen lokalt. Det finnes jo så mye godt her i Inderøy, sier finansrådgiver Anders Skrove.

Manpower satser på godkjente informasjonsrådgivere: De første medarbeiderne er FinAut-sertifisert

OBOS-banken vurderer fusjon: – Lignende virksomheter har gjennomført en slik strukturendring 

Finanstilsynet er uenig i kritikken, men innrømmer at de alltid kan utfordres

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch