LOKALBANK har valgt boligkreditt-partner

Den nye alliansen av Eika-utbrytere skal samarbeide med Verd Boligkreditt om utlån av penger til boligformål.
Styreleder Bjørn Asle Hynne i LOKALBANK. | Foto: Aasen Sparebank
Styreleder Bjørn Asle Hynne i LOKALBANK. | Foto: Aasen Sparebank

LOKALBANK, den nye alliansen av 10 lokalbanker som har gått ut av Eika Gruppen, har inngått en avtale med Verd boligkreditt AS om et samarbeid på like vilkår ved eierskap i boligkredittselskapet.

Verd Boligkreditt er eid av en rekke norske lokalbanker, men Skudenes & Aakra Sparebank og Haugesund Sparebank som de største eierne. Ellers står også Spareskillingsbanken, Flekkefjord Sparebank, Etne Sparebank, Søgne og Greipstad Sparebank, Luster Sparebank, Lillesands Sparebank og Voss Sparebank på aksjonærlisten.

«Verd Boligkreditt AS vil med dette over tid doble sin balanse og vil framstå som et endra bedre og mer geografisk diversifisert selskap. Dette vil bidra til enda bedre innlånsbetingelser og derigjennom bedre vilkår til bankenes kunder innenfor 1. prioritets pantelån», skriver LOKALBANK i en pressemelding.

– Denne avtalen om boligkredittfinansiering er på mange måter den viktigste grunnpilaren i oppbyggingen av LOKALBANK og det er gledelig at de felles prosjektgrupper som har vært i virksomhet siden vi inngikk intensjonsavtalen i mai, har fullført sitt arbeid med et svært godt resultat både på det tekniske, økonomiske og juridiske området, sier Bjørn Asle Hynne, styreleder i LOKALBANK i pressemeldingen.

Verdi Boligkreditt venter mer enn en dobling av balansen etter den nye avtalen og en større geografisk diversifisering som de regner med vil være risikodempende.

Verdi Boligkreditt har i dag et utlåsnvolum på omtrent 10 milliarder kroner, mens bankene i LOKALBANK i dag har et utlånsvolum på rundt 14 milliiarder kroner i sine nåværende boligkredittselskaper.

Verdi Boligkreditt har 55 til 60 prosent av sine utlån på Vestlandet og omtren 35 prosent på Sørlandet, mens LOKALBANK har omtrent 50 prosent i Trøndelag og Nord-Norge og 30 prosent på Østlandet.

Voss Veksel- og Landmandsbank blir værende i Eika Alliansen

Ny bank på Sør-Østlandet: – Fordeling av roller er alltid en diskusjon i fusjonsprosesser

Sammenslåing til Sparebank 1 Sørøst-Norge kan gi nye stillinger for de ansatte 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også