Bisnode: Nedgangen i konkurser er i ferd med å flate ut

Kredittøkonom Per Einar Ruud tror mange bedrifter har brukt opp reservene snart, og mener at konkursfaren ikke er over. – Jeg tror nok vi må vente til våren 2021 før vi ser den sanne effekten av korona-krisen for næringslivets del, sier han.
Foto: Bisnode
Foto: Bisnode

Inkassobransjen har lenge fryktet at koronapandemien vil føre til en stor oppblomstring i konkurser, men nye konkurstall fra data- og analyseselskapet Bisnode viser at det fortsatt er færre konkurser og tvangsavviklinger enn i fjor.

Ifølge Bisnode gikk 407 selskaper konkurs i november og 42 ble tvangsavviklet. Dette er en nedgang på henholdsvis 6,2 og 19,2 prosent sammenlignet med november i fjor.

Hittil i år har bransjen opplevd en samlet nedgang i konkurser og tvangsavviklinger på 13,3 prosent sammenlignet med i fjor.

– Selv om det etter alt å dømme blir oppsiktsvekkende få konkurser i 2020 på tross av krisetider, ser vi nå at nedgangen er i ferd med å flate ut, forteller kredittøkonom i Bisnode, Per Einar Ruud, i en melding.

Han mener at støtteordningene som nå iverksettes er mindre generelle og mer restriktive enn ordningene fra tidligere i år, men samtidig er det nok til å redde noen fra å gå overende.

– Imidlertid har nok mange brukt opp reservene snart, sier han.

Ruud understreker at konkursfaren ikke er over, men at det kun tar lenger tid enn ventet.

– Jeg tror nok vi må vente til våren 2021 før vi ser den sanne effekten av korona-krisen for næringslivets del, sier Ruud.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også