FinansWatch

Bisnode: Nedgangen i konkurser er i ferd med å flate ut

Kredittøkonom Per Einar Ruud tror mange bedrifter har brukt opp reservene snart, og mener at konkursfaren ikke er over. – Jeg tror nok vi må vente til våren 2021 før vi ser den sanne effekten av korona-krisen for næringslivets del, sier han.

Foto: Bisnode

Inkassobransjen har lenge fryktet at koronapandemien vil føre til en stor oppblomstring i konkurser, men nye konkurstall fra data- og analyseselskapet Bisnode viser at det fortsatt er færre konkurser og tvangsavviklinger enn i fjor.

Ifølge Bisnode gikk 407 selskaper konkurs i november og 42 ble tvangsavviklet. Dette er en nedgang på henholdsvis 6,2 og 19,2 prosent sammenlignet med november i fjor.

Hittil i år har bransjen opplevd en samlet nedgang i konkurser og tvangsavviklinger på 13,3 prosent sammenlignet med i fjor.

– Selv om det etter alt å dømme blir oppsiktsvekkende få konkurser i 2020 på tross av krisetider, ser vi nå at nedgangen er i ferd med å flate ut, forteller kredittøkonom i Bisnode, Per Einar Ruud, i en melding.

Han mener at støtteordningene som nå iverksettes er mindre generelle og mer restriktive enn ordningene fra tidligere i år, men samtidig er det nok til å redde noen fra å gå overende.

– Imidlertid har nok mange brukt opp reservene snart, sier han.

Ruud understreker at konkursfaren ikke er over, men at det kun tar lenger tid enn ventet.

– Jeg tror nok vi må vente til våren 2021 før vi ser den sanne effekten av korona-krisen for næringslivets del, sier Ruud.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch