FinansWatch

Analytiker ser flere synergier etter Sveaas-kjøp i Komplett Bank

Analytiker Jan Erik Gjerland i meglerhuset ABG Sundal Collier tror at Kisteos kan skape kapital- og kostnadssynergier, etter at selskapet kjøper alle aksjene til Stein Erik Hagen i Komplett Bank.

Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Mandag ble det kjent at investor Christen Sveaas gjennom investeringsselskapet Kistefos kjøper alle aksjene til Stein Erik Hagen i Komplett bank for 313 millioner kroner.

Det betyr at dersom at Finanstilsynet gir grønt lys til kjøpet, Kistefos komme opp i en eierandel på 23,97 prosent i Komplett Bank.

Analytiker Jan Erik Gjerland i meglerhuset ABG Sundal Collier tror at Kisteos kan skape kapital- og kostnadssynergier, skriver Finansavisen. Han viser til at selskapet har en lang erfaring i banksegmentet hvor de blant annet eier 60 prosent av forbrukslånsbanken Advanzia Bank, og er største eier i Instabank.

– Kistefos kan skape bedre kapitalsynergier både for Komplett Bank og Instabank ved å fusjonere disse inn i Advanzia. Alternativet er å forsøke å fusjonere Instabank og Komplett Bank for å få ned kostnadene, slik vi har sett med Easybank og BRAbank-caset, sier Gjerland til Finansavisen.

Gjerland spår også et utfall hvor Komplett Bank forsvinner ut av landet.

– En mulighet Kistefos har er å fusjonere Komplett Bank og Instabank inn i Advanzia. Da kan man kjøre den nye banken på et mye lavere kjernekapitalnivå enn det man kan i Norge, og «nye» Advanzia kan utnytte den ekstra kapitalen til ytterligere vekst eller utdeling til aksjonærene, forteller Gjerland til avisen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch