Analytiker ser flere synergier etter Sveaas-kjøp i Komplett Bank

Analytiker Jan Erik Gjerland i meglerhuset ABG Sundal Collier tror at Kisteos kan skape kapital- og kostnadssynergier, etter at selskapet kjøper alle aksjene til Stein Erik Hagen i Komplett Bank.
Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Mandag ble det kjent at investor Christen Sveaas gjennom investeringsselskapet Kistefos kjøper alle aksjene til Stein Erik Hagen i Komplett bank for 313 millioner kroner.

Det betyr at dersom at Finanstilsynet gir grønt lys til kjøpet, Kistefos komme opp i en eierandel på 23,97 prosent i Komplett Bank.

Analytiker Jan Erik Gjerland i meglerhuset ABG Sundal Collier tror at Kisteos kan skape kapital- og kostnadssynergier, skriver Finansavisen. Han viser til at selskapet har en lang erfaring i banksegmentet hvor de blant annet eier 60 prosent av forbrukslånsbanken Advanzia Bank, og er største eier i Instabank.

– Kistefos kan skape bedre kapitalsynergier både for Komplett Bank og Instabank ved å fusjonere disse inn i Advanzia. Alternativet er å forsøke å fusjonere Instabank og Komplett Bank for å få ned kostnadene, slik vi har sett med Easybank og BRAbank-caset, sier Gjerland til Finansavisen.

Gjerland spår også et utfall hvor Komplett Bank forsvinner ut av landet.

– En mulighet Kistefos har er å fusjonere Komplett Bank og Instabank inn i Advanzia. Da kan man kjøre den nye banken på et mye lavere kjernekapitalnivå enn det man kan i Norge, og «nye» Advanzia kan utnytte den ekstra kapitalen til ytterligere vekst eller utdeling til aksjonærene, forteller Gjerland til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også