Sparebanken Sør får ny kommunekunde

Lillesand kommune blir ny storkunde av banken. Lillesands Sparebank ble ikke med i anbudsrunden.
Sparebanken Sørs kontorer i Lillesand. | Foto: Google Maps
Sparebanken Sørs kontorer i Lillesand. | Foto: Google Maps

Sparebanken Sør vant en anbudsrunde med tre deltakere om å bli ny bankforbindelse for Lillesand kommune, skriver Lillesands-Posten.

– Det var på tide at kommunen skulle se på hvem vi bruker som bank, så vi startet en åpen anbudsprosess. Her beskrev vi krav til hva vi ønsket av innhold og tjenester, sier økonomisjef i Lillesand kommune Lene Holtskog til avisen.

Avtalen går over tre år med opsjon om ytterligere ett års forlengelse. Men det var ikke bare tjenestetilbud og pris som gjaldt i konkurransen.

– Det handler også om relasjon og kommunikasjon. Det er fint å ha en bank som har lokaler i Lillesand, sier fungerende rådmann Geir Jenssen.

Saprebanken Sør har nå 20 av 25 kommuner i Agder på kundelisten.

– Det er ikke nødvendigvis så lønnsomt å ha kommuner som kunde. Men som regionbank har vi et strategisk mål om å bidra til vekst og utvikling i regionen, da ser vi det som viktig å ha kommunene i regionen som kunder, sier Asbjørn Udjus i Sparebanken Sør. Han er regionbanksjef for bedriftsmarkedet i gamle Aust-Agder, Vestfold og Telemark.

Lillesands Sparebank leverte ikke tilbud

Lillesand kommune har hittil vært kunde hos Lillesands Sparebank. Men banken valgte å ikke levere inn tilbud i anbudsrunden.

– Vi tok en totalvurdering påkriteriene som ble gitt, og kom fram til at vi ikke ville legge inn tilbud, sier banksjef Anne-Gret-he Knudsen til avisen.

Hovedårsaken til den vanskelige avgjørelsen er bankens klare lokale profil.

– Det går på utvidelser. Hvis for eksempel Lillesand kommune blir sammenslått med andre kommuner, eller inngår samarbeid om felles bank, måtte banken forplikte seg til å videreføre hovedbankavtalen. Vi er Lillesands bank, og en slik utvidelseville gått ut over vårt virksomhetsområde, sier Knudsen.

Blaker Sparebank: Nye lokaler er et løft for alle ansatte og kunder

Grong Sparebank tror rekordtall skyldes kundemodellen 

Finans Norge: Garantiordningen gir bankene mulighet til å hjelpe næringslivet og trygge arbeidsplasser 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også