FinansWatch

Haltdalen Sparebanks bunnlinje redusert med 74 prosent

En kraftig redusert rentenetto gir Haltdalen Sparebank en regnskapsmessig utfordring. Banken regner likevel med å oppnå et årsresultat på linje med fjoråret.

Berit Aas Aune er banksjef i Haltdalen Sparebank.

Haltdalen Sparebank fikk et resultat etter skatt på 0,9 millioner kroner i tredje kvartal, det er en nedgang på 2,6 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

Rentenettoen endte på 19,2 mllioner kroner, en nedgang på 2,9 millioner kroner. Andre driftsinntekter gikk imidlertid opp 1,4 millioner kroner til 9,7 millioner.

Haltdalen Sparebank har bokført tap på utlån på 1,2 millioner kroner i perioden, en oppgang fra 0,1 millioner i fjor.

Avkastning på egenkapital ble 6,12 prosent i tredje kvartal, ned fra 8,33 prosent i fjor.

Banken skriver i sin kvartalsrapport at de venter at det lave rentenivået vil holde seg de neste par årene og at det vil fortsette å presse marginene til banken. De merker også en sterk konkurranse om bankkundene.

De økonomiske effektene av koronapandemien og tiltakene som settes i gang ventes å prege regnskapene i kommende kvartaler også, men banken regner med å få et årsresultat omtrent på nivå med fjoråret.

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch