Strømmen Sparebank frykter lavere aktivitet

Strømmen Sparebank leverer et resultat før skatt i tredje kvartal på 32,5 millioner kroner. Dette utgjør 1,14 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital.
Strømmen Sparebank øker forvaltningskapitalen med 358,8 millioner kroner sammenlignet med tilsvarendeperiode i fjor. | Foto: Strømmen Sparebank
Strømmen Sparebank øker forvaltningskapitalen med 358,8 millioner kroner sammenlignet med tilsvarendeperiode i fjor. | Foto: Strømmen Sparebank

Tilsvarende tall i fjor var 30,2 millioner kroner og 1,19 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital. Det opplyser Strømmen Sparebank i sin rapport for tredje kvartal.

Strømmen Sparebank sin netto rente- og kredittprovisjonsinntekter av gjennomsnittlig forvaltningskapital lyder på 1,60 prosent per 30.09.20 mot 1,75 prosent i tilsvarende periode i fjor.

I tredje kvartal er forvaltningskapitalen 3.898,5 millioner kroner mot 3.608,1 millioner kroner ved utgangen av fjoråret. Dette er en økning på 290,3 millioner kroner eller 8,05 prosent. Oppgangen siden tilsvarende periode i fjor er på 358,8 millioner kroner.

Sparebanken skriver at aktiviteten i boligmarkedet på Romerike og i Oslo har holdt seg på et tilnærmet normalt nivå med bra omsetning i tredje kvartal. Men de opplever usikkerhet og er redd en forverring av koronasituasjonen vil kunne gi lavere aktivitet og mer uforutsigbarhet boligmarkedet.

Med betydelige rentefall har Strømmen Sparebank valgt å sette ned kundenes utlåns- og innskuddsrente. De så seg også nødt til å sette ned utlånsrenten tidligere enn det som var mulig med innskuddsrenten. Dette, samt det generelle lave rentenivået, gjør at de forventer en lavere rentemargin fremover.

Strømmen Sparebank har ingen endring i kredittrisikoen 

Strømmen Sparebank med nedskrivninger på 27 millioner 

Finansforbundet mener det ikke er tiden for kontornedleggelser og nedbemanninger 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også