Aprila Bank har nedjustert sine vekstambisjoner

Ved utgangen av september er utlånsvolumet for Aprila Bank på marginale 120 millioner kroner, selv etter en prosentvis sterk vekst i tredje kvartal. I februar ble det uttalt at målet for 2020 var 290 millioner kroner.
Halvor S. Lande er administrerende direktør i Aprila Bank. | Foto: Aprila Bank
Halvor S. Lande er administrerende direktør i Aprila Bank. | Foto: Aprila Bank

Finansavisen skriver at det på slide 23 i appendikset i fredagens rapport og investormateriell kommer frem at «banken brenner penger».

– Vi har nedjustert våre vekstambisjoner for fjerde kvartal og for 2020, sier bankens administrerende direktør Halvor S. Lande til avisen.

Ifølge avisen mener Lande at banken vokser raskt nok til at den skal bli lønnsom i andre kvartal 2021.

– Det har tatt mye lenger tid å lære våre systemer den maskinopplæringen som er nødvendig for at de kan gjennomføre kredittvurdering og utlån automatisk, sier Lande til avisen.

Ifølge Lande har banken de to seneste månedene hatt en vekstrate på 30 prosent.

– Nå våger vi å snakke med aksjonærene om det vi egentlig holder på: Dette er et teknologiselskap med banklisens. Vi bygger automatiserte finansieringsløsninger som gjøres tilgjengelig i de forretningssystemene som bedriftene faktisk bruker, det være seg økonomi- og betalingssystemer og bestillingssystemer og handelsplattformer, sier Lande til Finansavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også