FinansWatch

Himla-satsningen ga milliardvekst for Fana Sparebank

Digitalbanksatsningen Himla, som har gjort Fana Sparebank til en nasjonal boliglånsaktør har gitt milliardvekst i utlånsporteføljen.

Konsernsjef Lisbeth K. Nærø kan glede seg over suksess med digitalbanken Himla. | Foto: Fana Sparebank

Fana Sparebank økte utlånene til boligformål i tredje kvartal med 1,1 milliarder kroner. Det er den største veksten i bankens historie, fremgår det av kvartalsrapporten.

– Boliglånsveksten overgår alt vi tidligere har opplevd, sier administrerende direktør Lisbet K. Nærø i en børsmelding.

Omtrent halvparten av veksten tilskrives digitalbankkonseptet Himla, hvor banken har et nasjonalt tilbud til kunder som kan innrulleres digitalt og kan selvbetjene kundeforholdet sitt mot lavere rente.

– Vi lykkes godt på bred front både i den tradisjonelle bankvirksomheten og med vårt nye heldigitale konsept, Himla Banktjenester. Vi har nå passert 850 millioner kroner på denne innovative plattformen. For tiden kommer mer enn halvparten av alle våre nye boliglån fra Himla, og med dette kommer det også et gledelig høyt antall nye kunder som vi kan ønske velkommen, sier Nærø.

Dette har gitt en kvartalsvis vekst i personmarkedet på 5,8 prosent og 624 nye lånekunder.

Veksten styrker imidlertid ikke bunnlinjen på kort sikt. Resultat før skatt ble 45,0 millioner kroner i tredje kvartal, mot 49,3 millioner kroner i samme periode i fjor.

Det gir en annualisert egenkapitalavkastning på 7,2 prosent. Til sammenligning av egenkapitalavkastningen i andre kvartal i år på 10,7 prosent.

– Det fremlagte regnskapet viser at vi er på god vei til en normalisering i en ellers vanskelig tid. Digitaliserte prosesser gjør at vi kan håndtere den høye utlånsveksten uten særlig økning av kostnadsbasen. Med god tilgang til langsiktig finansiering i obligasjonsmarkedet gjennom boligkredittselskapet, oppnår vi tilfredsstillende lønnsomhet med denne satsningen, avslutter Nærø.

Fana Sparebanks tap på utlån og garantier i kvartalet ble -6,4 millioner kroner.

Storebrand mener finansbransjen står i en særstilling i det grønne skiftet

Sparebanken Narvik: – Vi trenger ikke at reguleringene blir for stramme slik at de struper oss

Konsernsjef i Jbf: – Vi har de laveste premiene i snitt i bransjen og de mest fornøyde kundene 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch